Kukurydziany Brulee z pikantnym kandyzowanym boczkiem i pomidorowym sorbetem

Kukurydziany Brulee z pikantnym kandyzowanym boczkiem i pomidorowym sorbetem
Need a przystawka bezglutenowa? Kukurydziany Brulee z pikantnym kandyzowanym boczkiem i pomidorowym sorbetem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 837 kalorii, 9g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Mieszanka ciężkiej śmietany, wody, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kandyzowany pomidor i kandyzowany bekon Pizzan i Gratis, Salsa Kukurydziana Z Boczkiem Kandyzowanym, oraz Babeczki kukurydziane z boczkiem kandyzowanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić sorbet: musisz uruchomić sorbet co najmniej jeden dzień wcześniej, aby prawidłowo stwardniał. Przygotuj kąpiel z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
SorbetSorbet
2
Wytnij płytkie X na dnie każdego pomidora. Upuść wrzącą wodę, aby blanszować około 30 sekund, a następnie przenieś do łaźni z lodem. Skórki powinny łatwo odkleić się małym, ostrym nożem. Ćwierć je i usuń nasiona, a następnie przecier w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Dodaj wodę, syrop kukurydziany, paprykę i mleko w proszku (jeśli używasz) do średniego rondla. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Zdjąć patelnię z ognia. Gdy ostygnie, wymieszać z przecierem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Umieścić mieszaninę w maszynie do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta. Sorbet przełożyć do pojemnika z pokrywką i zamrozić do twardości. Nocleg jest best.To zrobić pikantny kandyzowany boczek: z grubsza posiekać boczek, a następnie przenieść go do robota kuchennego, wraz z brązowym cukrem i cayenne. Impuls 10 lub 12 razy, aż do uzyskania grubej, kruchej mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
SorbetSorbet
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
6
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać mieszaninę boczku i gotować mieszając bardzo, bardzo często, aż boczek zacznie gotować i cukier karmelizuje. Nie gotuj go do bardzo chrupkiego i nie pozwól, aby cukier się spalił. Smakuj często. Gdy boczek jest ugotowany, ale jeszcze trochę żucia wyjąć go z patelni, aby zatrzymać gotowanie i przenieść go na talerz do cool.To dodać brulee kukurydzy: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni. Śmietanę, zarezerwowane kolby i cukier wymieszać na wolnym ogniu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Zdjąć z ognia, i przykryć 30 minut, aż smaki rozwijać. W średniej wielkości misce ubij żółtka, aż będą dobrze napowietrzone i jaśniejsze. Przecedzić mieszaninę śmietany podczas ubijania do tej samej miski, odrzucając wszelkie ciała stałe. Wypłukać rondel i umieścić śmietanę i mieszaninę żółtka z powrotem na patelni. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie cały czas, aż mieszanina nieco zgęstnieje. Ponownie odcedzić mieszaninę.Podzielić ziarna kukurydzy na cztery 6-oz żaroodporne ramekiny. Top każdy z około ¼ mieszaniny śmietany, pozostawiając około ¼ cala miejsca do wargi ramekin. Napełnione ramekiny przełożyć na patelnię do pieczenia. Napełnij patelnię około ½ drogi do boków ramekins wodą i ostrożnie przenieść do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Piec do zestawów kremu, o 45 protokół. Fajne completely.To podawać: kandyzowany boczek pokroić na grubą masę. Podziel równomiernie na 4 ramekiny, rozłóż, aby dobrze przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Umieść ramekiny pod brojlerem, aż mieszanina boczku zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
11
Usuń z brojlerów, aby całkowicie ostudzić. Alternatywnie możesz użyć małej latarki do karmelizacji kandyzowanego boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
12
Podawać w temperaturze pokojowej z małą gałką sorbetu pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn