Kukurydziany Brulee z pikantnym kandyzowanym boczkiem i pomidorowym sorbetem

Kukurydziany Brulee z pikantnym kandyzowanym boczkiem i pomidorowym sorbetem
Need a przystawka bezglutenowa? Kukurydziany Brulee z pikantnym kandyzowanym boczkiem i pomidorowym sorbetem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 837 kalorii, 9g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Mieszanka ciężkiej śmietany, wody, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kandyzowany pomidor i kandyzowany bekon Pizzan i Gratis, Salsa Kukurydziana Z Boczkiem Kandyzowanym, oraz Babeczki kukurydziane z boczkiem kandyzowanym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić sorbet: musisz uruchomić sorbet co najmniej jeden dzień wcześniej, aby prawidłowo stwardniał. Przygotuj kąpiel z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
SorbetSorbet
2
Wytnij płytkie X na dnie każdego pomidora. Upuść wrzącą wodę, aby blanszować około 30 sekund, a następnie przenieś do łaźni z lodem. Skórki powinny łatwo odkleić się małym, ostrym nożem. Ćwierć je i usuń nasiona, a następnie przecier w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Dodaj wodę, syrop kukurydziany, paprykę i mleko w proszku (jeśli używasz) do średniego rondla. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W ProszkuMleko W Proszku
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Zdjąć patelnię z ognia. Gdy ostygnie, wymieszać z przecierem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Umieścić mieszaninę w maszynie do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta. Sorbet przełożyć do pojemnika z pokrywką i zamrozić do twardości. Nocleg jest best.To zrobić pikantny kandyzowany boczek: z grubsza posiekać boczek, a następnie przenieść go do robota kuchennego, wraz z brązowym cukrem i cayenne. Impuls 10 lub 12 razy, aż do uzyskania grubej, kruchej mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
SorbetSorbet
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodać mieszaninę boczku i gotować mieszając bardzo, bardzo często, aż boczek zacznie gotować i cukier karmelizuje. Nie gotuj go do bardzo chrupkiego i nie pozwól, aby cukier się spalił. Smakuj często. Gdy boczek jest ugotowany, ale jeszcze trochę żucia wyjąć go z patelni, aby zatrzymać gotowanie i przenieść go na talerz do cool.To dodać brulee kukurydzy: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni. Śmietanę, zarezerwowane kolby i cukier wymieszać na wolnym ogniu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Zdjąć z ognia, i przykryć 30 minut, aż smaki rozwijać. W średniej wielkości misce ubij żółtka, aż będą dobrze napowietrzone i jaśniejsze. Przecedzić mieszaninę śmietany podczas ubijania do tej samej miski, odrzucając wszelkie ciała stałe. Wypłukać rondel i umieścić śmietanę i mieszaninę żółtka z powrotem na patelni. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie cały czas, aż mieszanina nieco zgęstnieje. Ponownie odcedzić mieszaninę.Podzielić ziarna kukurydzy na cztery 6-oz żaroodporne ramekiny. Top każdy z około ¼ mieszaniny śmietany, pozostawiając około ¼ cala miejsca do wargi ramekin. Napełnione ramekiny przełożyć na patelnię do pieczenia. Napełnij patelnię około ½ drogi do boków ramekins wodą i ostrożnie przenieść do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Piec do zestawów kremu, o 45 protokół. Fajne completely.To podawać: kandyzowany boczek pokroić na grubą masę. Podziel równomiernie na 4 ramekiny, rozłóż, aby dobrze przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Umieść ramekiny pod brojlerem, aż mieszanina boczku zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
11
Usuń z brojlerów, aby całkowicie ostudzić. Alternatywnie możesz użyć małej latarki do karmelizacji kandyzowanego boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow TorchBlow Torch
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
12
Podawać w temperaturze pokojowej z małą gałką sorbetu pomidorowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn