Kukurydziany Brulee z pikantnym kandyzowanym boczkiem i pomidorowym sorbetem
Need a przystawka bezglutenowa? Kukurydziany Brulee z pikantnym kandyzowanym boczkiem i pomidorowym sorbetem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 837 kalorii, 9g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin. Mieszanka ciężkiej śmietany, wody, brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kandyzowany pomidor i kandyzowany bekon Pizzan i Gratis, Salsa Kukurydziana Z Boczkiem Kandyzowanym, oraz Babeczki kukurydziane z boczkiem kandyzowanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby zrobić sorbet: musisz uruchomić sorbet co najmniej jeden dzień wcześniej, aby prawidłowo stwardniał. Przygotuj kąpiel z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sorbet
2
Wytnij płytkie X na dnie każdego pomidora. Upuść wrzącą wodę, aby blanszować około 30 sekund, a następnie przenieś do łaźni z lodem. Skórki powinny łatwo odkleić się małym, ostrym nożem. Ćwierć je i usuń nasiona, a następnie przecier w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 żółty Owocowy Roll-up
3
Dodaj wodę, syrop kukurydziany, paprykę i mleko w proszku (jeśli używasz) do średniego rondla. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko W Proszku
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
Uncje Płynu świeżej Wody
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Zdjąć patelnię z ognia. Gdy ostygnie, wymieszać z przecierem pomidorowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Umieścić mieszaninę w maszynie do lodów i przetworzyć zgodnie z instrukcjami producenta. Sorbet przełożyć do pojemnika z pokrywką i zamrozić do twardości. Nocleg jest best.To zrobić pikantny kandyzowany boczek: z grubsza posiekać boczek, a następnie przenieść go do robota kuchennego, wraz z brązowym cukrem i cayenne. Impuls 10 lub 12 razy, aż do uzyskania grubej, kruchej mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ramię
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Sorbet
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Lodów
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodać mieszaninę boczku i gotować mieszając bardzo, bardzo często, aż boczek zacznie gotować i cukier karmelizuje. Nie gotuj go do bardzo chrupkiego i nie pozwól, aby cukier się spalił. Smakuj często. Gdy boczek jest ugotowany, ale jeszcze trochę żucia wyjąć go z patelni, aby zatrzymać gotowanie i przenieść go na talerz do cool.To dodać brulee kukurydzy: Rozgrzej piekarnik do 300 stopni. Śmietanę, zarezerwowane kolby i cukier wymieszać na wolnym ogniu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
Słonina Wieprzowa
8
Zdjąć z ognia, i przykryć 30 minut, aż smaki rozwijać. W średniej wielkości misce ubij żółtka, aż będą dobrze napowietrzone i jaśniejsze. Przecedzić mieszaninę śmietany podczas ubijania do tej samej miski, odrzucając wszelkie ciała stałe. Wypłukać rondel i umieścić śmietanę i mieszaninę żółtka z powrotem na patelni. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie cały czas, aż mieszanina nieco zgęstnieje. Ponownie odcedzić mieszaninę.Podzielić ziarna kukurydzy na cztery 6-oz żaroodporne ramekiny. Top każdy z około ¼ mieszaniny śmietany, pozostawiając około ¼ cala miejsca do wargi ramekin. Napełnione ramekiny przełożyć na patelnię do pieczenia. Napełnij patelnię około ½ drogi do boków ramekins wodą i ostrożnie przenieść do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Miniaturowe Wafle Waniliowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Piec do zestawów kremu, o 45 protokół. Fajne completely.To podawać: kandyzowany boczek pokroić na grubą masę. Podziel równomiernie na 4 ramekiny, rozłóż, aby dobrze przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Umieść ramekiny pod brojlerem, aż mieszanina boczku zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
11
Usuń z brojlerów, aby całkowicie ostudzić. Alternatywnie możesz użyć małej latarki do karmelizacji kandyzowanego boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow Torch
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
12
Podawać w temperaturze pokojowej z małą gałką sorbetu pomidorowego.