Kukurydza ze świeżymi ziołami
Kukurydza ze świeżymi ziołami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.2 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, sól, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sałatka makaronowa ze szparagami, kukurydzą i świeżymi ziołami, Capellini ze świeżą ricottą, pieczonym czosnkiem, kukurydzą i ziołami, oraz Późne lato zupa kukurydziana ze świeżymi ziołami ... z Hamptons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać kukurydzę i zetrzeć jedwab lekko zwilżonym ręcznikiem. Trzymając jedno ucho w pozycji pionowej, odciąć jądra wstążkami i umieścić je w misce. Oddziel ziarna, pocierając je palcami.
Wlać olej do dużej, najlepiej nieprzywierającej, pokrywanej patelni lub woka i ustawić na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, włóż nasiona gorczycy i nasiona kminku. Gdy tylko nasiona gorczycy zaczną pękać, w ciągu kilku sekund włóż nasiona kalonji. Wymieszać raz, następnie dodać imbir i chili. Wymieszać przez 30 sekund, umieścić w kukurydzy, kolendra, mięta, szalotki, i koperek, i wrzucić dobrze wymieszać.
Dodaj 4 łyżki wody, sok z cytryny, sól i czarny pieprz. Wrzucić ponownie, aby wymieszać i przykryć. Gdy para zaczyna uciekać spod pokrywy, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj przez 2 do 3 minut. Wrzuć ponownie i spróbuj równowagi przypraw, dokonując wszelkich korekt, które uważasz za konieczne. Jeśli chcesz, wymieszaj masło tuż przed podaniem.