Kukurydza po indyjsku na kolbie w sosie cebulowo-jogurtowym

Kukurydza po indyjsku na kolbie w sosie cebulowo-jogurtowym
Przepis Kukurydza w stylu indyjskim na kolbie w sosie cebulowo-jogurtowym jest gotowy w około 35 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ta przystawka ma 148 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jogurt, kłosy kukurydzy na kolbie, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 56%. Spróbuj Indian Restaurant Style Onion Bhaji-Smażone Cebulowe Placki, Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym, oraz Grillowane klopsiki z sosem jogurtowym po Indyjsku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połamać lub przeciąć każdą kolbę kukurydzy na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
2
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu i smażyć kukurydzę na patelni, aż złoto-brązowy ze wszystkich stron, o 10 protokół, często obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Usunąć kukurydzę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
4
Cebula Pulse, czosnek i imbir do gładkiej pasty w maszynce; wymieszać w liściach curry, nasiona kminku, chili w proszku i cukru. Gotować w gorącym oleju na średnim ogniu, aż olej zacznie się oddzielać, często mieszając, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Liście CurryLiście Curry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Wyjąć patelnię z ognia i niech ostygnie pasta; wymieszać z jogurtem. Powrót kukurydzy do sosu jogurtowego i sos łyżka na kukurydzy służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn