Kukurydza na kolbie (łatwe czyszczenie i łuszczenie)
Kukurydza na kolbie (łatwe czyszczenie i ścieranie) wymaga około 15 minut od początku do końca. Na 87 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która służy 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 113 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz masło, kukurydza ucha na kolbie, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 566 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Wiosenne Porządki Detox Sałatka, Easy Ham And Corn Chowder, oraz Łatwy Pudding Kukurydziany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ucho kukurydzy w kuchence mikrofalowej i gotować na wysokiej przez 2 minuty; Odwróć kukurydzę i gotować na wysokiej, aż ziarna będą gorące i na parze, kolejne 2 minuty.
Umieść ucho kukurydzy na desce do krojenia, za pomocą uchwytu do garnka lub złożonego ręcznika kuchennego i odetnij dno ucha, odsłaniając 1/4 do 1/2 cala ziaren. Przytrzymaj ucho od góry i wyciśnij ucho kukurydzy z łuski od góry do dołu. Plewy i jedwab zostaną pozostawione.
Kłosy posmarować masłem i doprawić solą.