Kukurydza na grillu
Kukurydza na grillu może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka masła, kłosów kukurydzy, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kukurydza na grillu, Grillowana Sałatka Kukurydziana, oraz Grillowane babeczki kukurydziane z boczkiem i cebulką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Rozgrzać czosnek i masło w małym rondlu na małym ogniu przez 5 minut, aby zaparzać masło o smaku czosnku. Nie pozwól, aby masło gotowało się na wolnym ogniu. W małym naczyniu wymieszać cukier, sól, czarny pieprz i kminek. Wymieszać z masłem razem z sokiem z limonki i ostrym sosem, aż do równomiernego wymieszania.
Posmaruj obficie kłosy kukurydzy masłem czosnkowym; zachowaj pozostałe masło.
Ugotuj kukurydzę na rozgrzanym grillu, obracając od czasu do czasu, aż kukurydza będzie gorąca i miękka, 10 do 15 minut.
Posmaruj kukurydzę pozostałym masłem,gdy kukurydza gotuje.