Kukurydza Miodowo-Karmelowa
Need a bezglutenowa i wegetariańska przystawka? Miód karmel kukurydza może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 252 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Jeśli popped popcorn, syrop kukurydziany, wanilia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kulki Kukurydziane Miodowo Karmelowe, Solony Miód Migdałowy Karmel Kukurydza, oraz Ciasto miodowo-orzechowe z miodowo-orzechowym karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj dwie duże patelnie do pieczenia lub obramowane arkusze ciastek. Wolę używać pieczenia pans.In bardzo duży (4 quart) rondel, roztopić masło na średnim ogniu.
Dodać brązowy cukier i kolejne 3 składniki, ciągle mieszając, aż mieszanina się zagotuje. Gotować delikatnie, odsłonięte i bez mieszania, przez 5 minut.
Wyjąć z palnika i dodać sody oczyszczonej i wanilii.
Wlać ciepłą mieszankę na popcorn i wrzucić do powlekania. Jeśli używasz dwóch patelni do pieczenia, możesz to zrobić bezpośrednio w patelniach do pieczenia. Jeśli używasz obramowanych arkuszy ciastek, możesz podzielić popcorn na kilka dużych misek lub umieścić go w naprawdę dużej, aby wymieszać.
Popcorn rozłóż na patelniach i piecz w temperaturze 250° przez godzinę. Co 15 minut mieszaj popcorn, aby nie poparzył się.
Niech ostygnie całkowicie.