Kukurydza kremowana z boczkiem i porem
Need a przystawka bezglutenowa? Krem kukurydziany z boczkiem i porem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka kłosów kukurydzy, sól, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co jest raczej złe. Spróbuj Kukurydza kremowana z boczkiem i porem, Kukurydza kremowana z boczkiem i porem, oraz Kremowe pory z estragonem, pomidorami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój ziarna z kłosów kukurydzy na 3 filiżanki. Używając tępej strony ostrza noża, zeskrobuj mleko i pozostałą miąższ z kolb do miski.
Umieść 1 1/2 szklanki ziaren, niskotłuszczowego mleka, skrobi kukurydzianej, cukru, soli i pieprzu w robocie kuchennym; proces do gładkiej, skrobanie boków.
Boczek gotować w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż ostry, obracając raz.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżeczkę kapieli na patelni; boczek pokruszyć.
Dodaj Por na patelnię i gotuj 2 minuty lub do miękkości, stale mieszając.
Dodać mieszankę kukurydzy puree, Pozostałe 1 1/2 szklanki ziaren kukurydzy i mieszanki mleka kukurydzianego do patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty lub do lekko grube, stale mieszając.
Tuż przed podaniem posypać pokruszonym boczkiem.