Kukurydza kremowana z boczkiem i porem
Need a przystawka bezglutenowa? Krem kukurydziany z boczkiem i porem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.22 za porcję. Jeśli masz por, kłosy kukurydzy, Mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie super. Spróbuj Kukurydza kremowana z boczkiem i porem, Kukurydza kremowana z boczkiem i porem, oraz Kremowe pory z estragonem, pomidorami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć ziarna z kłosów kukurydzy, aby zmierzyć 3 filiżanki; używając tępej strony ostrza noża, zeskrobać mleko i pozostałą miąższ z kolb do miski.
Umieść 1 1/2 szklanki ziaren, niskotłuszczowego mleka, skrobi kukurydzianej, cukru, soli i pieprzu w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżeczkę kapieli na patelni; boczek pokruszyć.
Dodaj Por do patelni; gotuj 2 minuty, stale mieszając.
Dodać mieszankę kukurydzy puree, 1 1/2 szklanki ziaren kukurydzy i mieszanki mleka kukurydzianego do patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 3 minut lub aż lekko gruby. Wymieszać pokruszony boczek tuż przed podaniem.