Kukurydza kremowana z boczkiem
Need a przystawka bezglutenowa? Kremowa kukurydza z boczkiem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.81 za porcję. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz wodę, nasiona kolendry, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kukurydza Kremowana Z Boczkiem, Kukurydza kremowana z boczkiem i porem, oraz Parmezan z boczkiem śmietana kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do żywego dusić i gotować, aby zmniejszyć ciecz do 2 filiżanki, około 30 protokół. Odkształć i zapas, utrzymując ciepły zapas.
Zacznij podgrzewać duży rondel i polewaj dno oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Dodać lardons i gotować na średnim ogniu, renderowania tłuszczu i brązowieniu kawałki, mieszając w razie potrzeby.
Dodaj cebulę i pot, o 45 sekund.
Dodać czosnek i nadal gotować, mieszając, kolejne 30 sekund.
Dodaj kukurydzę i sól, kontynuując gotowanie przez kolejne 2 minuty.
Dodaj zarezerwowany wywar z kukurydzy i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejszy się do około 2/3 szklanki.
Dodać creme fraiche i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż mieszanina zacznie gęstnieć.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać kolendrę i skórkę z limonki. Sprawdź przyprawy i podawać.