Kukurydza Kremowana W Stylu Południowym
Southern-Style creamed Corn może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, sól, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 31%. Podobne przepisy to Southern Style Creamed Corn, Groszek Kremowy W Stylu Południowym, oraz Southern Creamed Corn.
Instrukcje
Usuń i wyrzuć łuski i jedwabie z kukurydzy.
Pokrój kukurydzę z kolb, dobrze skrobając kolby, aby usunąć całe mleko. Odstaw kukurydzę na bok.
Połączyć 1/4 szklanki mleka i skrobi kukurydzianej; odstawić.
Połączyć pozostałe 3/4 szklanki mleka i cebuli w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut; usunąć i wyrzucić cebulę.
Do gorącego mleka dodać kukurydzę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 5 minut, często mieszając.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej, sól, i pieprz; gotować, stale mieszając, 3 minuty lub aż zgęstnieje i bąbelkami.