Kukurydza Karmelowa
Karmelowa kukurydza może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz syrop kukurydziany, sól koszerna, orzeszki ziemne prażone w miodzie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kukurydza Puff Caramel Corn, Kukurydza Karmelowa, oraz Kukurydza Karmelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z lekko posmarowanym papierem pergaminowym lub folią. W średnim rondlu połączyć cukier, syrop kukurydziany i wodę i doprowadzić do wrzenia. Stronę rondla zmyć mokrą szczotką do ciast. Gotuj syrop na umiarkowanym ogniu bez mieszania, aż powstanie średni bursztynowy karmelowy kolor, około 7 minut.
Wyjąć z ognia i ostrożnie wymieszać z masłem i solą, aż się stopią.
Dodać popcorn i orzeszki ziemne i ostrożnie wymieszać, aby pokryć wszystkie kawałki.
Na posmarowaną masłem blachę wlać karmelową kukurydzę i rozprowadzić równą warstwą.
Skropić pozostały karmel na wierzchu.
Ostudzić przez 30 minut, a następnie rozbić kukurydzę karmelową na kawałki.