Kukurydza Karmelowa
Kukurydza karmelowa to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 6. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. 110 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz syrop kukurydziany, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kukurydza Puff Caramel Corn, Kukurydza Karmelowa, oraz Kukurydza Karmelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 121°.
Popcorn rozłóż na patelni do pieczenia o wymiarach 15x10x1 cali.
Posypać migdałami popcorn.
W dużym rondlu połącz brązowy cukier, masło, wodę, syrop kukurydziany i sól; dobrze wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 2 minuty, stale mieszając.
Zdjąć rondel z ognia. Wymieszaj sodę oczyszczoną, aż dobrze wymieszasz. Natychmiast wlać mieszaninę na popcorn i migdały; wrzucić aż pokryte.
Piec w 121°. przez 15 minut. Wymieszać; piec dodatkowe 15 minut. Wymieszać; piec 5 minut. Natychmiast rozprowadzić na folii lub papierze woskowanym. Schłodzić 30 minut przed podaniem.