Kukurydza Karmelowa
Kukurydza karmelowa to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 43 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, mocno brązowy cukier, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Kukurydza Puff Caramel Corn, Kukurydza Karmelowa, oraz Kukurydza Karmelowa.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 121°.
Popcorn rozłóż na patelni do pieczenia o wymiarach 15x10x1 cali.
Posypać migdałami popcorn.
W dużym rondlu połącz brązowy cukier, masło, wodę, syrop kukurydziany i sól; dobrze wymieszaj. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 2 minuty, stale mieszając.
Zdjąć rondel z ognia. Wymieszaj sodę oczyszczoną, aż dobrze wymieszasz. Natychmiast wlać mieszaninę na popcorn i migdały; wrzucić aż pokryte.
Piec w temperaturze 121°. przez 15 minut. Wymieszać; piec dodatkowe 15 minut. Wymieszać; piec 5 minut. Natychmiast rozprowadzić na folii lub papierze woskowanym. Schłodzić 30 minut przed podaniem.