Kukurydza i Chile Quesadillas

Kukurydza i Chile Quesadillas może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 334 kalorie. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka chiles, kukurydza pełnoziarnista, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Mało kto lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Trzy Chile Quesadillas, Chicken-Chile Quesadillas, oraz Prażona kukurydza z Chile: Elotes Asados con Chile dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój chiles na pół wzdłuż; Odrzuć nasiona i błony.
Umieść połówki chile, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 8 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać i posiekać. Zmniejsz temperaturę pieca do 20
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać grzyby; podsmażyć 2 minuty.
Dodaj kukurydzę, cebula, i pieprz; podsmażyć 2 protokół.
Umieścić mieszaninę w misce; wymieszać posiekane chiles. Wytrzyj patelnię do czysta.
Umieścić około 1/4 szklanki mieszanki grzybowej i 1/4 szklanki sera ponad połowę 1 tortilla. Powtórz procedurę z pozostałymi 1 1/4 szklanki mieszanki grzybowej, pozostałe 3/4 szklanki sera i pozostałe 3 tortille.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieść 1 tortillę na patelni; gotuj 2 minuty lub aż ser się rozpuści i spód będzie złoty. Złożyć tortillę na pół; umieścić na blasze do pieczenia.
Umieść w 200 piekarniku, aby utrzymać ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi tortillami.
Każdą quesadillę pokroić w kliny; podawać z salsą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.