Kukurydza Dymno-Słona Karmelowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Smoky-Salty Caramel Corn. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 848 kalorii. Ten przepis służy 6. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, sól, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 31 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Lody Karmelowe Z Sosem Orzechowo-Karmelowym, Słone lody karmelowe, oraz Tarallucci ze słonym karmelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 1 duża, obramowana blacha do pieczenia z nieprzywierającą folią aluminiową lub papierem do pergaminu; odstawić.
Połączyć popcorn i migdały w bardzo dużej misce; odstawić.
Połącz masło, syrop kukurydziany i brązowy cukier w dużej (3-quart), ciężkiej patelni. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż masło się rozpuści i cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż mieszanina osiągnie 254 (bardzo twardą kulkę) na termometrze cukierkowym.
Wymieszać z solą, sodą oczyszczoną i ekstraktem z wanilii. (
Mieszanina bąbelków.) Szybko wlać mieszaninę na popcorn i orzechy; wrzucić delikatnie do herbu.
Przenieść mieszankę popcornu do przygotowanej blachy do pieczenia.
Piec w temperaturze 250 przez 45 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wyjąć z piekarnika; całkowicie ostudzić. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.