Kugelis Litewski
Need a przystawka bezglutenowa? Litewski Kugelis może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 453 kalorie, 14g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ziemniaki russet, masło, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 39%. Spróbuj Kugelis, oraz Bułeczki Z Boczkiem Litewskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść boczek w holenderskim piekarniku ustawionym na średnim ogniu, przykryj i gotuj, aż boczek zmięknie i zacznie uwalniać tłuszcz. Wymieszać cebulę i gotować, aż zmiękną i przezroczyste.
Zdejmij pokrywę i kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż mieszanina karmelizuje się i zmieni głęboki, złoty kolor na brązowy.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem do rozpuszczenia.
Zmielone ziemniaki wymieszaj z mieszanką cebuli, a następnie wymieszaj odparowane mleko i jajka, aż dobrze się połączą.
Wlać do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę, lub do złotego koloru na wierzchu.
Wyjąć i odstawić na 10 minut przed krojeniem na 3x3-calowe kwadraty.