Kuchenka z kremem śliwkowym
Plum Custard Kuchen to wegetariański przepis laktoovo na 8 porcji. Ten deser ma 291 kalorii , 3 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. Za 54 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 28 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka cukru, masła, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Almond Plum Cake with Creme Fraiche , Blue Sugar Plum Cake i Fresh Plum Cake , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W dużej misce wymieszaj mąkę, 1 łyżkę cukru i proszek do pieczenia.
Pokrój masło, aż mieszanka będzie wyglądać jak gruba kruszonka. Wymieszaj z 2 łyżkami śmietany kremówki i 1 jajkiem. Wciśnij spód nieposmarowanej kwadratowej formy o wymiarach 9 cali i ułóż śliwki na wierzchu.
Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 25 do 30 minut. Podczas pieczenia ciasta w misce wymieszaj 1/2 szklanki śmietanki kremówki, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczkę wanilii i 1 jajko. Dobrze ubij i wylej mieszankę na śliwki i piecz przez kolejne 20 do 30 minut lub do momentu, aż budyń się zetnie.
Podawać na ciepło lub na zimno. Przechowywać w lodówce.