Kuchenka mikrofalowa coffee & walnut cake
Kuchenka mikrofalowa coffee & walnut cake to deser, który służy 4. Jedna porcja zawiera 487 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać bardzo masło, , mleko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 215 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Mikrofalowe ciasto kawowe w kubku, Ciasto kawowo-orzechowe, oraz Orzechowe Ciasto Kawowe.
Instrukcje
W średniej misce, ubić masło i cukier razem, aż lekkie i puszyste. Stopniowo dodawać jajka, a następnie mąkę i kawę rozpuszczalną. Wymieszaj większość orzechów włoskich (jeśli używasz) do ciasta, rezerwując kilka do dekoracji.
Przenieś do naczynia odpornego na działanie mikrofali i gotuj w kuchence mikrofalowej na pełnej mocy przez 2 minuty. Zmniejsz moc do średniej i gotuj przez 2 minuty.
Po 4 minutach sprawdź, czy ciasto jest ugotowane, powinno być podniesione i sprężyste po dotknięciu. Jeśli potrzebuje trochę dłużej, gotować na medium przez 1 min więcej na raz, sprawdzając po każdej minucie, aż ciasto jest gotowane.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie zrób śmietanę z masłem kawowym. Kawę rozpuścić w mleku, następnie dodać masło i cukier puder. Ubić, aż będzie gładka, rozłożyć na cieście i top z zastrzeżonymi orzechami włoskimi.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.