Kuchen z kwaśną śmietaną i żurawiną
Jeśli masz około 1 godziny i 10 minut do spędzenia w kuchni, Cranberry Sour Cream Kuchen może być super laktoowowegetariańskim przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 175 kalorii . Ten przepis jest na 10 osób i kosztuje 51 centów za porcję. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, proszek do pieczenia, masło i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale nadal możliwą do naprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy obejmują German Lemon Cake With Cranberry Aka Cranberry Zitronenkuchen , Crunchy Panko Breaded Shrimp With Sour Cream and Chili Garlic Sauce i Duck Egg Omlet With Caviar and Sour Cream .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem formę o średnicy 10 cali.
Utrzyj w dużej misce 1/2 szklanki masła, 1 szklankę białego cukru i ekstrakt waniliowy za pomocą miksera, aż do uzyskania kremowej i gładkiej masy.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dokładnie ubijając pierwsze jajko przed dodaniem drugiego.
W osobnej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; ubijaj mąkę z masłem w kilku partiach, na przemian ze śmietaną, aż powstanie ciasto.
Rozłóż połowę ciasta na przygotowanej blasze.
Wymieszaj żurawinę z 1/4 szklanki białego cukru w misce i rozłóż żurawinę na cieście; przykryj resztą ciasta. Wymieszaj brązowy cukier, 2 łyżki mąki, migdały, 1 łyżkę masła i cynamon w misce, aż polewa będzie wyglądać jak okruszki.
Równomiernie posyp ciasto polewą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto lekko się zrumieni, a wykałaczka włożona w środek ciasta będzie po wyjęciu czysta lub z wilgotnymi okruchami. Powinno to zająć od 50 do 55 minut.