Kuchen z kwaśną śmietaną i żurawiną
Przepis na Cranberry Sour Cream Kuchen można przygotować w około 1 godzinę i 10 minut . Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 51 centów za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie dania laktoovo ma 175 kalorii , 3 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz masło, brązowy cukier, sodę oczyszczoną i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Jeżeli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe Zitronenkuchen , Chrupiące krewetki w panierce Panko ze śmietaną i sosem chili-czosnkowym oraz Omlet z jajkiem kaczki z kawiorem i śmietaną .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem formę o średnicy 10 cali.
Utrzyj w dużej misce 1/2 szklanki masła, 1 szklankę białego cukru i ekstrakt waniliowy za pomocą miksera, aż do uzyskania kremowej i gładkiej masy.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dokładnie ubijając pierwsze jajko przed dodaniem drugiego.
W osobnej misce wymieszaj 2 szklanki mąki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól; ubijaj mąkę z masłem w kilku partiach, na przemian ze śmietaną, aż powstanie ciasto.
Rozłóż połowę ciasta na przygotowanej blasze.
Wymieszaj żurawinę z 1/4 szklanki białego cukru w misce i rozłóż żurawinę na cieście; przykryj resztą ciasta. Wymieszaj brązowy cukier, 2 łyżki mąki, migdały, 1 łyżkę masła i cynamon w misce, aż polewa będzie wyglądać jak okruszki.
Równomiernie posyp ciasto polewą.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto lekko się zrumieni, a wykałaczka włożona w środek ciasta będzie po wyjęciu czysta lub z wilgotnymi okruchami. Powinno to zająć od 50 do 55 minut.