Kubki z makaronem i serem zawijane Prosciutto
Prosciutto-owinięte makaron i ser filiżanki może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 202 kalorie, 8G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, panko, makaron łokciowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Daktyle z kozim serem zawinięte w Prosciutto, Daktyle Z Kozim Serem Zawinięte W Prosciutto, oraz Prosciutto Zawinięte Szparagi Z Fig I Kozim Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku.Doprowadzić duży rondel (około 4 ćwiartki) mocno osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gdy makaron jest al dente, rezerwy 1/4 szklanki wody do gotowania, a następnie odcedzić.Tymczasem pokrój prosciutto na pół w poprzek.
Umieść 1 kawałek w każdej studzience 12-studzienkowej patelni do muffinek, naciskając prosciutto równomiernie na dno i po bokach każdej studzienki; odstawić. 1 łyżkę masła rozpuścić na małej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodać panko i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż światło złoty kolor, o 4 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić.Gdy makaron się odsącza, opłucz rondel i wytrzyj do sucha. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodać mąkę i ubijać, aż będzie gładka. Gotować, ubijając od czasu do czasu, aż mąka lekko przyciemni się w Kolorze, około 2 do 3 minut.
Dodać mleko bardzo powoli, ubijając go do mieszanki mąki i masła. Kontynuuj gotowanie, ubijając stale, aby wygładzić wszelkie grudki, aż mieszanina będzie się gotować i zagęścić, około 6 do 7 minut.
Dodaj zarezerwowaną wodę z makaronu, sery, musztardę, odmierzoną sól i pieprz i ubijaj, aż ser się stopi i mieszanina będzie gładka.
Dodać odsączony makaron i wymieszać do połączenia.Mieszaninę makaronu podzielić między studnie przygotowanej patelni muffinowej i posypać tostami panko. Gotować, aż krawędzie kubków mac ' n ' ser są bulgotanie lekko i szczyty są jasnobrązowe, o 25 do 30 protokół.
Wyjmij patelnię na muffinki do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez 5 minut. Uruchom mały nóż na obwodzie każdej studni poluzować i usunąć kubki prosciutto.