Kubek z masłem orzechowym czekoladowe babeczki z prażonym masłem orzechowym Beza lukier
Kubek z masłem orzechowym czekoladowe babeczki z prażonym masłem orzechowym lukier bezowy to lacto ovo vegetarian deser. Ten przepis serwuje 14 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. 134 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką cukierki z masłem orzechowym, masło orzechowe, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Czekoladowe Babeczki Z Masłem Orzechowym, Czekoladowe Babeczki Z Masłem Orzechowym, oraz Czekoladowe Babeczki Z Masłem Orzechowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Wyłóż 14 kubków na muffinki papierowymi wkładkami do muffinek.
W dużej misce wymieszaj mąkę, 1 szklankę cukru, kakao w proszku, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Dodaj mleko, olej roślinny, 1 jajko i ekstrakt waniliowy; mieszaj za pomocą miksera elektrycznego na niskich obrotach, aż się połączysz. Zwiększ prędkość do średniej i dobrze wymieszaj.
Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i powoli wlej wrzącą wodę do mieszanki mąki. Zwiększ prędkość do średniej i ubijaj przez 1 minutę.
Napełnij każdą filiżankę muffinki do połowy i umieść filiżankę masła orzechowego na środku każdej.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będzie złoty, a wierzchołki odskoczą po lekkim naciśnięciu, około 20 minut.
Wyjmij z piekarnika i ostudź na patelni przez 5 do 10 minut. Schłodzić całkowicie na stojaku chłodzącym przed lukrem.
Ustaw ruszt piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Ubij białka i cukier razem w misce, aż się połączą.
Wlej mieszankę jajeczną do małego rondla i podgrzewaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwróć mieszaninę jaj do miski.
Ubijaj mieszankę jajeczną z dużą prędkością, aż utworzą się szczyty.
Umieść masło orzechowe w misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej.
Podgrzewaj na wysokim poziomie w 15-sekundowych odstępach, mieszając pomiędzy nimi, aż masło orzechowe będzie cienkie i kremowe. Delikatnie złóż roztopione masło orzechowe w białka jaj.
Przenieś lukier z masła orzechowego do worka do szprycowania.
Lukier rurowy na schłodzone babeczki.
Opiekaj babeczki pod rozgrzanym brojlerem, aż lekko się zrumienią, około 1 minuty.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na czekoladową babeczkę. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "