Kubańskie udka z kurczaka z chorizo i ryżem

Kubańskie udka z kurczaka z chorizo i ryżem
Kubańskie przyprawione udka z kurczaka z Chorizo i ryżem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 803 kalorie. Jeśli masz mielony kminek, łodygi kolendry, pieprz piquillo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest solidne. Spróbuj Kubańskie udka z kurczaka z chorizo i ryżem, Polędwiczki wieprzowe kubańskie i ryż Soffrito, oraz Arroz Atollado de Pollo y Chorizo (kremowy ryż z kurczakiem i Chorizo) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 11 składników ubić w średniej misce na marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść kurczaka w dużej plastikowej torebce; dodaj marynatę. Uszczelnij worek; obróć kilka razy, aby pokryć kurczaka. Przechowywać w lodówce kurczaka co najmniej 4 godziny i do 1 dnia, obracając torebkę od czasu do czasu. Za pomocą szczypiec przenieść kurczaka z worka na talerz, pozwalając nadmiar marynaty kapać z powrotem do worka. Marynata rezerwowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
SzczypceSzczypce
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj chorizo i smażyć, aż zacznie brązowy i tłuszcz zaczyna renderować, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść chorizo do średniej miski. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj połowę kurczaka, skórkę do dołu, do garnka. Sauté do brązowego, o 5 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Przenieś na talerz. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
7
Wylać z garnka wszystkie oprócz 3 łyżek tłuszczu; wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj posiekaną cebulę; smażyć 4 protokół, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
9
Dodać posiekaną paprykę i posiekany czosnek. Smażyć, aż cebula są przezroczyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
10
Wymieszać z ryżem, mieszając, aby zmiksować z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
RyżRyż
11
Dodaj 2 1/2 szklanki bulionu, pomidory z sokiem, papryka, szafran, i zastrzeżone marynaty. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby zmiksować. Powrót kurczaka, chorizo, i wszelkie zgromadzone soki do garnka, naciskając kurczaka częściowo do ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
PaprykaPapryka
SzafranSzafran
BulionBulion
SokSok
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 15 minut. Ułóż paski pieprzu piquillo na kawałkach kurczaka. Przykryć i nadal gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i kurczak jest gotowane przez, dodając więcej bulionu o 1/4 cupfuls jeśli ryż jest suchy, o 10 minut dłużej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PiquilloPieprz Piquillo
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
RyżRyż
13
Przełożyć ryż i kurczaka do dużej płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Udekoruj kolendrą i limonką i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
KolendraKolendra

Składniki

10udka z kurczaka ze skórą i kośćmi (ok. 4,5 kg)udka z kurczaka ze skórą i kośćmi (ok. 4,5 kg)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże łodygi kolendryposiekane świeże łodygi kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra11 łyżka suszonego oreganoposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane0Batoniki toffi Heathziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokminek mielonykminek mielony2Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2Batoniki toffi HeathWęgierska słodka paprykaWęgierska słodka papryka2Batoniki toffi Heathposiekane nasiona jalapeño chileposiekane nasiona jalapeño chile591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki11 łyżka suszonego oreganodrobno starta skórka z limonkidrobno starta skórka z limonki6krewetki i żyłkiKliny wapienneKliny wapienne5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(lub więcej) niskosolny bulion z kurczaka(lub więcej) niskosolny bulion z kurczaka11 łyżka suszonego oregano1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula1pieprz piquillo w puszkach lub 1 całe pimiento w puszkach, pokrojone w cienkie paskipieprz piquillo w puszkach lub 1 całe pimiento w puszkach, pokrojone w cienkie paski1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka0Batoniki toffi Heathnici szafranowenici szafranowe1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgew pełni ugotowane hiszpańskie kiełbasy chorizo lub portugalskie linguiça, pokrojone w grube na 1/4 cala okrągłew pełni ugotowane hiszpańskie kiełbasy chorizo lub portugalskie linguiça, pokrojone w grube na 1/4 cala okrągłe4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż arborio lub ryż biały krótkoziarnistyryż arborio lub ryż biały krótkoziarnisty21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn