Kubańska Sałatka z awokado, rukoli i ananasa (Ensalada de Aguacate, Berro, y Pina)

Kubańska Sałatka z awokado, rukoli i ananasa (Ensalada de Aguacate, Berro, y Piña) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz awokado floridan, świeży sok z limonki, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z awokado (Ensalada de Aguacate), SAŁATKA Z POMIDORÓW I AWOKADO (ENSALADA DE AGUACATE Y TOMATE), oraz Koktajl z krewetek, ananasów i awokado (Cocktail de Camarones con Piña y Aguacate) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić rukolę w durszlaku i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć brud lub piasek. Odrzuć wszelkie żółknące liście i usuń twarde łodygi; do tej sałatki chcesz tylko liście i delikatne łodygi. Osuszyć papierowymi ręcznikami i schłodzić w lodówce podczas przygotowywania reszty sałatki.
Na patelni do pieczenia ułożyć plasterki ananasa i równomiernie posypać cukrem. Broil około 4 cali od źródła ciepła, obracając raz, przez 10 minut z każdej strony, aż lekko złoty kolor.
Ostudzić, a następnie pokroić w 1-calowe kostki. Odstawić.
Czosnek, oliwę z oliwek, ocet lub sok z limonki, kminek, sól i pieprz umieścić w małej misce i ubijać do połączenia. Smak przypraw. Odstawić.
Przeciąć awokado(s) wzdłuż na pół wokół dołu i usunąć dół.
Umieść połówki awokado wyciąć stronę w dół na powierzchni roboczej i pokroić wzdłuż na 1-calowe kliny szerokości. Obierz każdy segment ręcznie lub nożem do parkowania i pokrój w 1-calowe kostki.
Umieść rukolę w średniej misce i wrzuć połowę dressingu. Ułóż na dużym talerzu.
Dodaj ananasa i awokado do tej samej miski i wymieszać z resztą dressingu. Usypać ananasa i awokado na dnie rukoli.
Udekoruj plastrami czerwonej cebuli i podawaj natychmiast.
Przedruk za zgodą Gran cocina Latina: Jedzenie Ameryki Łacińskiej przez Maricel Presilla, © 2012 Norton