Czerwona fasola i ryż w stylu kubańskim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka papryki, cebuli, ząbków czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czarna fasola i ryż po kubańsku, Czarna fasola po kubańsku z ryżem i Plantanami, oraz Powolna kuchenka czarna fasola w stylu kubańskim z ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
2
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżkę kapieli na patelni; boczek pokruszyć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj olej do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć na średnim ogniu 4 minut lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Cebula
5
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę lub tylko do momentu czosnek zaczyna brązowieć.
Dodaj ryż, oregano, kminek, sól i czarny pieprz; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Kminek
Ryż
Sól
8
Na patelni umieścić zarezerwowany boczek i liść laurowy; wymieszać z wodą i 2 puszkami bulionu. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Boczek
Bulion
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Usunąć z ognia; wyrzucić liść laurowy. Wymieszać w pozostałej puszce bulionu i fasoli. Gotować 5 minut na małym ogniu lub aż do ogrzania przez, często mieszając.