Kubański gulasz
Gulasz kubański to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 20 g białka i 6 g tłuszczu. Za 1,51 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis zachwycił 20 osób. Mieszanka cebuli, oleju roślinnego, pieprzu cayenne i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pełnej 30. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 91%. Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kubańskie kanapki i kubańskie suwaki, Gulasz i Gulasz.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu i obsmaż wieprzowinę ze wszystkich stron.
Wymieszaj cebulę, smaż i mieszaj, aż będzie miękka.
Wymieszaj banany i pomidory z sokiem na patelni. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż wieprzowina będzie bardzo miękka. Doprawić pieprzem cayenne, solą i pieprzem.
Polecane wino: Shiraz, Rioja, Zweigelt
Shiraz, Rioja i Zweigelt to świetny wybór na gulasz. Chociaż węgierskie wino czerwone byłoby odpowiednie, polecamy kilka łatwiejszych do znalezienia win czerwonych, które również będą dobrze pasować. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Simi Merlot. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Simiego Merlota]()
Simiego Merlota
Nasz Merlot 2006 ma kolor głębokiej czerwieni z granatowymi krawędziami. Z kieliszka wyskakują aromaty pikantnych goździków i cynamonu z esencją czerwonych owoców, w tym Bingcherries i czerwonych jagód, łącząc się na podniebieniu. Wino to oferuje subtelne taniny i bujne, dojrzałe smaki zaakcentowane końcowymi nutami tostów i kakao. Świetnie komponuje się z klasycznym dipem francuskim, kotletami cielęcymi czy grillowanymi kiełbaskami.