Książka: ciasteczka kukurydziane o smaku kawy
Ten przepis służy 36 i kosztuje 14 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 1G białka, oraz 13g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz świeżą kawę, jajka, skracanie warzyw i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Upiecz książkę: ciasteczka anyżowe, Upiecz książkę: klasztorne ciasteczka, oraz Upiecz książkę: Bazgroły ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Smalec ubić drewnianą łyżką lub w mikserze za pomocą uchwytu łopatkowego, aż będzie gładki.
Dodać cukier i wymieszać, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka po kolei, następnie dodać jedną trzecią mąki.
Dodaj około jednej trzeciej kawy i kontynuuj na przemian mąkę i kawę w dwóch kolejnych partiach, aż do włączenia. W razie potrzeby zeskrobać boki i bić, aż do całkowitego połączenia. Wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż powstanie gładkie i jednolite ciasto.
Rękami rozwałkuj kawałki o szerokości około 5 cali i grubości 1/2 cala, zaczynając od środka i tocząc się na zewnątrz, aby były równomiernie grube. Podłącz jeden koniec każdego kawałka do drugiego, co pierścień, i umieścić na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia, o 1 cal od siebie. Przechowywać w lodówce do firmy, o 10 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec ciasteczka przez 12 do 15 minut, lub aż złoty, i pozostawić do ostygnięcia na blasze do pieczenia.