Krówki Czekoladowe Stare Czasy
Krówka czekoladowa Old Time może być właśnie przepisem bezglutenowym i wegetariańskim z dodatkiem lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis zawiera 36 porcji i kosztuje 19 centów za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 100 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka skondensowanego mleka, ekstraktu waniliowego, orzechów pekan i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 10%. Ten wynik jest do poprawy. Czekoladowe babeczki krówkowe wypełnione batonikiem czekoladowym i lukrem bezowym z pianki marshmallow, Zawsze czas na czekoladę i Moje ulubione ciasteczka czekoladowe wszechczasów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wymieszaj cukier i kakao; dodać syrop i mleko. Gotuj w rondlu na średnim ogniu, aż mała kropla utworzy miękką kulkę w zimnej wodzie (234 do 240 stopni F na termometrze cukierniczym).
Dodaj masło, orzechy pekan i wanilię. Ubić mikserem lub ręcznie.
Wlać do lekko wysmarowanego masłem podłużnego szklanego naczynia i pokroić w kwadraty. Pracować szybko, gdyż mieszanina szybko gęstnieje.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Krówki świetnie komponują się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.