Krówka po irlandzku
Krówka Irlandczyków może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 133 kalorie, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 32. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 3 godziny i 45 minut. Jeśli masz cukier, sól, Likier irish cream i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 70 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Bottoms Up Brownie Sundae Irish Floats with Burnt Irish Caramel + Hot Fudge, Irish Cream Fudge, oraz Madeleines Z Irish Whiskey Fudge.
Instrukcje
Nasmaruj 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia i wyłóż 2 kawałki pergaminu o długości około 14 cali; pozwól, aby końce papieru zawiesiły się po bokach patelni o kilka cali.
Wymieszaj odparowane mleko, jasnobrązowy cukier, biały cukier, niesolone masło i sól w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina utworzy gęsty, gładki syrop.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, aż termometr cukierki włożony do środka wrzącego syropu bez dotykania dna patelni czyta 238 stopni F (112 stopni C), 20 do 30 minut. Często mieszaj. Na początku temperatura cukierków będzie rosła powoli, a następnie szybciej wraz ze wzrostem temperatury; obserwuj uważnie.
Wyjąć rondel z ognia i wymieszać z likierem Irish cream i ekstraktem waniliowym, aż do całkowitego połączenia.
Zeskrobać mieszaninę do miski roboczej dużego miksera stojącego wyposażonego w ubijaki; ustawić maszynę na niską prędkość i wymieszać cukier cukierniczy w 3 dodatkach, umożliwiając całkowite zmieszanie cukru przed dodaniem następnego dodatku. Często zeskrobuj miskę i wymieszaj krówkę, aż będzie całkowicie gładka, około 2 minut.
Zeskrobać krówkę na przygotowaną patelnię do pieczenia i umieścić na równej powierzchni, aby ostygnąć i ustawić, od 3 do 5 godzin.
Użyj końców pergaminu jako uchwytów, aby podnieść krówkę z patelni do pieczenia przed krojeniem w kostkę do serwowania.