Krówka po irlandzku
Przepis krówki Irlandzkie jest gotowy w około 3 godziny i 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 32 i kosztuje 17 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 133 kalorie, 0g białka, oraz 5G tłuszczu. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz cukier, odparowane mleko, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 7%. Spróbuj Bottoms Up Brownie Sundae Irish Floats with Burnt Irish Caramel + Hot Fudge, Irish Cream Fudge, oraz Madeleines Z Irish Whiskey Fudge dla podobnych receptur.
Instrukcje
Nasmaruj 8-calową kwadratową patelnię do pieczenia i wyłóż 2 kawałki pergaminu o długości około 14 cali; pozwól, aby końce papieru zawiesiły się po bokach patelni o kilka cali.
Wymieszaj odparowane mleko, jasnobrązowy cukier, biały cukier, niesolone masło i sól w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina utworzy gęsty, gładki syrop.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, aż termometr cukierki włożony do środka wrzącego syropu bez dotykania dna patelni czyta 238 stopni F (112 stopni C), 20 do 30 minut. Często mieszaj. Na początku temperatura cukierków będzie rosła powoli, a następnie szybciej wraz ze wzrostem temperatury; obserwuj uważnie.
Wyjąć rondel z ognia i wymieszać z likierem Irish cream i ekstraktem waniliowym, aż do całkowitego połączenia.
Zeskrobać mieszaninę do miski roboczej dużego miksera stojącego wyposażonego w ubijaki; ustawić maszynę na niską prędkość i wymieszać cukier cukierniczy w 3 dodatkach, umożliwiając całkowite zmieszanie cukru przed dodaniem następnego dodatku. Często zeskrobuj miskę i wymieszaj krówkę, aż będzie całkowicie gładka, około 2 minut.
Zeskrobać krówkę na przygotowaną patelnię do pieczenia i umieścić na równej powierzchni, aby ostygnąć i ustawić, od 3 do 5 godzin.
Użyj końców pergaminu jako uchwytów, aby podnieść krówkę z patelni do pieczenia przed krojeniem w kostkę do serwowania.