Krówka Klonowo-Orzechowa

Krówka Klonowo-Orzechowa
Krówka Klonowo-orzechowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 727 kalorii, 3G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka śmietany, masła, syropu kukurydzianego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 18%. Spróbuj Krówka Z Orzecha Klonowego, Krówka Klonowo-Orzechowa, oraz Krówka Klonowo-Orzechowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 5-do 6-quart heavy-dna patelni na małym ogniu, mieszać brązowy cukier, cukier granulowany, śmietana, syrop klonowy i syrop kukurydziany, stale skrobanie dna patelni z żaroodporną szpatułką, aż cukier jest całkowicie rozpuszczony, o 15 minut. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
2
Gotować, od czasu do czasu mieszając mieszaninę i szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast i obserwując, aby upewnić się, że mieszanina nie pęka (zmniejszyć ogień, jeśli grozi), aż mieszanina osiągnie 240 na termometrze cukierkowym, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć z ognia i wlać do miski stojącego miksera lub innej dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać masło i wanilię, ale nie mieszać; wstawić termometr cukierków i pozostawić mieszaninę niezakłóconą, aż ostygnie do 110, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
5
Wyłóż 9-calową patelnię kwadratową z folią; lekko maślaną folią. Za pomocą uchwytu łopatkowego stojącego miksera lub wytrzymałej drewnianej łyżki energicznie bij mieszankę klonową (na dużej prędkości, jeśli używasz miksera; zmniejsz prędkość, jeśli silnik zacznie działać), aż mieszanina zgęstnieje i zmieni kolor z błyszczącego karmelu na blady beż, około 10 minut z mikserem, około 15 minut ręcznie. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Zeskrobać na patelni i schłodzić do twardego w dotyku, co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Podnieś folię, aby usunąć krówkę z patelni; pokrój krówkę na 1-calowe kwadraty. Przechowywać pokrojone krówki szczelnie w lodówce do 1 tygodnia. Aby zachować dłużej (do 1 miesiąca), owiń uncut fudge hermetycznie i schłodzić; pokroić w kwadraty, jak chcesz go użyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrówkaKrówka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Podawać w temperaturze pokojowej.
1
Zanim zaczniesz, przeczytaj cały przepis i zbierz wszystkie potrzebne narzędzia i składniki. Wiele przepisów na cukierki wymaga szybkiego działania, gdy syrop cukrowy osiągnie pożądaną temperaturę. Należy zachować ostrożność podczas pracy z gorącym syropem cukrowym, ponieważ może powodować poważne oparzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
2
Wybierz odpowiednie Patelnie. Patelnie ze stali nierdzewnej o grubym dnie są najlepsze do gotowania mieszanek cukru. Cienkie, lekkie patelnie mają tendencję do przewodzenia ciepła-i gotowania syropu cukrowego-nierównomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
CukierCukier
3
Użyj termometru cukierkowego, gdy jest wymagane. Mierzą temperatury do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
4
Znajdziesz je w sekcji kuchnia-gadżety w wielu supermarketach, w cenie od $10 do $
5
Zanurz dno termometru całkowicie w syropie cukrowym, aby uzyskać dokładny odczyt. Używanie wąskiej patelni o wysokich bokach sprawia, że mieszanka jest głębsza, ale w razie potrzeby można delikatnie przechylić płytszą patelnię, aby zanurzyć dno termometru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
6
Delikatnie rozpuść czekoladę, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Jeśli czekolada będzie zbyt gorąca, może nie ustawić się prawidłowo i będzie rozwijać "bloom" (białe smugi) na powierzchni podczas przechowywania. Mieszając posiekaną czekoladę na patelni lub misce na gorącej, Nie gotującej się wodzie, woda utrzymuje równą, niską temperaturę, co powoduje błyszczącą, mocno osadzoną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
1
Całkowicie rozpuścić cukier na małym ogniu (etap
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
2
przed doprowadzeniem mieszanki na wolnym ogniu. Korzystanie z drobnego cukru, sprzedawanego również jako" cukier Piekarski", ułatwia to. Aby sprawdzić, czy cukier się rozpuścił, zeskrobać dno patelni za pomocą żaroodpornej szpatułki, pociągnąć szpatułkę do góry, pozostawić na niej syrop na kilka sekund, a następnie pocierać kroplę między palcami. Jeśli czujesz ziarenka cukru, jeszcze się nie rozpuściły.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
3
Zapobiec tworzeniu się kryształków cukru po bokach patelni w Kroku 2, kilkakrotnie szczotkując boki mokrą szczotką do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
4
Niech mieszanina ostygnie do letniej (dokładnie 11
5
przed biciem (Krok 3); w przeciwnym razie krówka może usztywnić i stać się ziarnista.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrówkaKrówka
6
Wlanie go do dużej, płytkiej miski pomaga ostygnąć szybciej, ale nie mieszaj zbyt wcześnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Beat krówki dobrze, gdy ostygnie do 11
Składniki, których będziesz potrzebować
KrówkaKrówka
8
Czekoladowe krówki na tym etapie zagęszczają się bardziej niż klonowe krówki, ale oba są lekko matowe i po pobiciu nabierają jaśniejszego koloru; wtedy są gotowe do wlania na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KrówkaKrówka
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia1
Magazyn