Krówka Klonowo-Orzechowa
Krówka Klonowo-orzechowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 727 kalorii, 3G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka śmietany, masła, syropu kukurydzianego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 18%. Spróbuj Krówka Z Orzecha Klonowego, Krówka Klonowo-Orzechowa, oraz Krówka Klonowo-Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart heavy-dna patelni na małym ogniu, mieszać brązowy cukier, cukier granulowany, śmietana, syrop klonowy i syrop kukurydziany, stale skrobanie dna patelni z żaroodporną szpatułką, aż cukier jest całkowicie rozpuszczony, o 15 minut. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu.
Gotować, od czasu do czasu mieszając mieszaninę i szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciast i obserwując, aby upewnić się, że mieszanina nie pęka (zmniejszyć ogień, jeśli grozi), aż mieszanina osiągnie 240 na termometrze cukierkowym, 10 do 15 minut.
Wyjąć z ognia i wlać do miski stojącego miksera lub innej dużej miski.
Dodać masło i wanilię, ale nie mieszać; wstawić termometr cukierków i pozostawić mieszaninę niezakłóconą, aż ostygnie do 110, 1 do 1 1/2 godziny.
Wyłóż 9-calową patelnię kwadratową z folią; lekko maślaną folią. Za pomocą uchwytu łopatkowego stojącego miksera lub wytrzymałej drewnianej łyżki energicznie bij mieszankę klonową (na dużej prędkości, jeśli używasz miksera; zmniejsz prędkość, jeśli silnik zacznie działać), aż mieszanina zgęstnieje i zmieni kolor z błyszczącego karmelu na blady beż, około 10 minut z mikserem, około 15 minut ręcznie. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Zeskrobać na patelni i schłodzić do twardego w dotyku, co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia.
Podnieś folię, aby usunąć krówkę z patelni; pokrój krówkę na 1-calowe kwadraty. Przechowywać pokrojone krówki szczelnie w lodówce do 1 tygodnia. Aby zachować dłużej (do 1 miesiąca), owiń uncut fudge hermetycznie i schłodzić; pokroić w kwadraty, jak chcesz go użyć.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Zanim zaczniesz, przeczytaj cały przepis i zbierz wszystkie potrzebne narzędzia i składniki. Wiele przepisów na cukierki wymaga szybkiego działania, gdy syrop cukrowy osiągnie pożądaną temperaturę. Należy zachować ostrożność podczas pracy z gorącym syropem cukrowym, ponieważ może powodować poważne oparzenia.
Wybierz odpowiednie Patelnie. Patelnie ze stali nierdzewnej o grubym dnie są najlepsze do gotowania mieszanek cukru. Cienkie, lekkie patelnie mają tendencję do przewodzenia ciepła-i gotowania syropu cukrowego-nierównomiernie.
Użyj termometru cukierkowego, gdy jest wymagane. Mierzą temperatury do 40
Znajdziesz je w sekcji kuchnia-gadżety w wielu supermarketach, w cenie od $10 do $
Zanurz dno termometru całkowicie w syropie cukrowym, aby uzyskać dokładny odczyt. Używanie wąskiej patelni o wysokich bokach sprawia, że mieszanka jest głębsza, ale w razie potrzeby można delikatnie przechylić płytszą patelnię, aby zanurzyć dno termometru.
Delikatnie rozpuść czekoladę, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Jeśli czekolada będzie zbyt gorąca, może nie ustawić się prawidłowo i będzie rozwijać "bloom" (białe smugi) na powierzchni podczas przechowywania. Mieszając posiekaną czekoladę na patelni lub misce na gorącej, Nie gotującej się wodzie, woda utrzymuje równą, niską temperaturę, co powoduje błyszczącą, mocno osadzoną czekoladę.
Całkowicie rozpuścić cukier na małym ogniu (etap
przed doprowadzeniem mieszanki na wolnym ogniu. Korzystanie z drobnego cukru, sprzedawanego również jako" cukier Piekarski", ułatwia to. Aby sprawdzić, czy cukier się rozpuścił, zeskrobać dno patelni za pomocą żaroodpornej szpatułki, pociągnąć szpatułkę do góry, pozostawić na niej syrop na kilka sekund, a następnie pocierać kroplę między palcami. Jeśli czujesz ziarenka cukru, jeszcze się nie rozpuściły.
Zapobiec tworzeniu się kryształków cukru po bokach patelni w Kroku 2, kilkakrotnie szczotkując boki mokrą szczotką do ciast.
Niech mieszanina ostygnie do letniej (dokładnie 11
przed biciem (Krok 3); w przeciwnym razie krówka może usztywnić i stać się ziarnista.
Wlanie go do dużej, płytkiej miski pomaga ostygnąć szybciej, ale nie mieszaj zbyt wcześnie.
Beat krówki dobrze, gdy ostygnie do 11
Czekoladowe krówki na tym etapie zagęszczają się bardziej niż klonowe krówki, ale oba są lekko matowe i po pobiciu nabierają jaśniejszego koloru; wtedy są gotowe do wlania na patelnię.