Krótkie żeberka z Tagliatelle
Krótkie żeberka z Tagliatelle to bez nabiału danie główne. Ten przepis zawiera 6 porcji z 1002 kalorii, 34g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Za 4,33 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, liście rozmarynu, tagliatelle i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Duszone niezbyt krótkie żeberka z gulaszem Hominy z nowej Turni na południu, BBQ krótkie żeberka, oraz Żeberka Krótkie dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść oliwę z oliwek w dużym, ciężkim garnku do zupy na średnim ogniu. Gotuj pancettę na złoty kolor i chrupiącą, około 4 minut. W międzyczasie dopraw krótkie żeberka solą i pieprzem i pogłębiaj mąkę. Łyżką cedzakową wyjmij pancettę z patelni i odstaw na bok.
Dodaj krótkie żeberka na patelnię i zrumień ze wszystkich stron, łącznie około 7 minut.
W międzyczasie połącz cebulę, marchewkę, pietruszkę i czosnek w robocie kuchennym i zmiksuj na drobno zmielone. Następnie dodaj pomidory i koncentrat pomidorowy i puls.
Gdy krótkie żeberka się zrumienią, ostrożnie dodaj mieszaninę z robota kuchennego do garnka. Włóż pancettę do garnka i zamieszaj.
Dodaj rozmaryn, tymianek, oregano, liść laurowy, bulion wołowy i wino. Doprowadź mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 1 godzinę i 15 minut.
Zdejmij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne półtorej godziny, od czasu do czasu mieszając.
Wyjmij mięso i kości z garnka. Wyrzuć kości. Rozdrobnij mięso i włóż je z powrotem do garnka. Dopraw 1/2 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu lub do smaku.
Zagotuj duży garnek osolonej wody na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj do miękkości, ale nadal jędrny, mieszając od czasu do czasu, około 8 do 10 minut w przypadku suszonego makaronu i 2 do 3 minut w przypadku świeżego.
Odcedź makaron, zachowując 1 szklankę płynu do gotowania.
Dodaj makaron do garnka i wymieszaj, aby połączyć.
Dodaj zarezerwowany płyn do makaronu 1/4 szklanki na raz, jeśli
potrzebne, aby zwilżyć makaron.
Przełóż do misek do serwowania, posyp każdą miskę 1 łyżeczką wiórków czekoladowych.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować SeaGlass rosé z Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![SeaGlass Rose z Pinot Noir]()
SeaGlass Rose z Pinot Noir
Piękne odbicie dziewiczego przybrzeżnego terroir hrabstwa Monterey, różowe otwiera się pachnącymi poziomkami i suszonymi płatkami róż na nosie. Smaki soczystej wiśni idojrzałe maliny są zrównoważone orzeźwiającą kwasowością i chrupiącym, czystym wykończeniem. To tętniące życiem wino jest zróżnicowanym partnerem menu, wyjątkowo dobrze komponując się z prosciutto i ciastami melonowymi lub krabowymi z pikantnymi aioli.