Krótkie żeberka duszone w melasie

Krótkie żeberka duszone w melasie
Jeśli masz około 2 godzin i 45 minut do spędzenia w kuchni, krótkie żeberka duszone z melasą mogą być znakomitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. To danie główne ma 590 kalorii, 46 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Za 4,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pietruszki płaskolistnej, soli i pieprzu, oleju z pestek winogron i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżkami wynoszący 79%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Duszone, niezbyt krótkie żeberka z gulaszem hominy z A New Turn in the South, Krótkie żeberka z melasą Magpie i Duszone krótkie żeberka.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Posiekanych świeżych Liści Tymianku, Pozbawionych 3 Lub 4 Dużych Gałązek1 łyżka Posiekanych świeżych Liści Tymianku, Pozbawionych 3 Lub 4 Dużych Gałązek
2
Posmaruj paprykę olejem z pestek winogron (zostaw resztę oleju) i piecz w piekarniku aż do zwęglenia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Podsmażenia Warzyw)Olej Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Podsmażenia Warzyw)
3 łyżki Oleju Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Smażenia Warzyw)3 łyżki Oleju Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Smażenia Warzyw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Smażenia Warzyw)(1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Smażenia Warzyw)
3
Wyjmij z piekarnika i włóż do zakrytego pojemnika lub plastikowej torby, aby się pociło. Pozwól, aby temperatura piekarnika spadła do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Czerwona Papryka, Usuń łodygi I Nasiona1 Czerwona Papryka, Usuń łodygi I Nasiona
Czerwona Papryka, łodygi I Nasiona UsunięteCzerwona Papryka, łodygi I Nasiona Usunięte
4
Krótkie żeberka doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
5
Na dużej patelni z pokrywką rozgrzej pozostałe 2 łyżki oleju z pestek winogron. Obsmaż krótkie żeberka ze wszystkich stron i wyjmij na półmisek. Na tej samej patelni podsmaż seler, marchewkę i cebulę, aż cebula stanie się przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj bulion wołowy, koncentrat pomidorowy, melasę, rozmaryn i tymianek i wymieszaj. Włóż krótkie żeberka z powrotem na patelnię, przykryj pokrywką lub folią i dusić w temperaturze 350 stopni F, aż mięso zacznie odchodzić od kości, około 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Podczas duszenia krótkich żeberek obierz pieczoną paprykę i pokrój julienne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała CzęśćPor, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8
Pamiętaj, aby podczas wyjmowania patelni z piekarnika używać rękawicy kuchennej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)Cienko Pokrojone Carne Asada (stek Wołowy)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wyjmij mięso i kości z żeberek na półmisek. Odcedź soki z patelni do miski, a następnie włóż je z powrotem na patelnię i postaw na średnim ogniu. Przygotuj zawiesinę, mieszając 2 łyżki wody w małej misce ze skrobią kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Wymieszaj zawiesinę z sokami na patelni i poczekaj, aż mieszanina zgęstnieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Rozłóż mięso z żeberka na talerzu i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Udekoruj pieczoną papryką w julienne i posyp liśćmi pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia67
Magazyn