Krótkie Żeberka Chili

Krótkie Żeberka Chili
Przepis Krótki Rib Chili może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 4 godziny i 5 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1078 kalorii, 36g białka, oraz 83g tłuszczu na porcję. Na 3,87 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz SOS adobo, rozdarty na kawałki, grubo słodko-gorzką czekoladę i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby wykorzystać kawałki orzecha pekan można śledzić to danie główne z Cynamonowy Placek Orzechowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 7th Annual Chili Contest: wpis #2-Short Rib boeuf Bourguignon Chili, Krótkie Żeberka Chili, oraz Spicy porter short rib chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Ułóż krótkie żebra na dużym arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Całość posypać 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Przynieś New Mexico chiles, ancho chiles i 1 1/2 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim rondlu na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż chiles są po prostu przetargu, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Przenieść mieszaninę do blendera. Trzymając górę na mocno, blend aż Chile puree jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodaj krótkie żeberka w partiach i brązowy ze wszystkich stron, 5 do 6 minut na partię, przenosząc krótkie żeberka do miski za każdym razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać czosnek i czerwoną cebulę do kapieli w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Saute aż cebula zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Wymieszać z kminkiem i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
12
Dodaj puree chile z blendera, bulion, agawa, i espresso; wymieszać, aby wymieszać. Powrót żeberka i wszelkie soki z miski do garnka; wymieszać do herbu. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i umieścić garnek w piekarniku. Dusić, aż żebra są bardzo miękkie, o 2 godziny 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Procent Tequili BlancoProcent Tequili Blanco
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Przechyl garnek. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz, który unosi się na powierzchnię i baseny na dolnym końcu. Za pomocą szczypiec, przenieść żebra i wszelkie luźne kości do obręczy blachy do pieczenia. Ostrożnie odetnij membranę od każdego kawałka mięsa(spróbuj odciąć tylko membranę, a nie mięso). Wyrzucić błony i wszystkie kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
14
Pokroić mięso w małe (skąpe 1/2 cala) kostki. Mięso wrzucić do sosu w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Wymieszać w czarnej fasoli. Chili przyprawiamy około 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. W razie potrzeby dodaj sos adobo przez łyżeczki do herbaty, aby zwiększyć pikanterię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
16
Przenieść chili do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Posypać zieloną cebulką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
18
Łyżka kremowej polenty kukurydzianej do głębokich misek. Chochle chili over.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
19
Obficie posypać czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
20
Podawać z dodatkami.
21
Doprowadzić bulion, 2 1/2 szklanki wody, masło i 1 łyżeczka soli do wrzenia w ciężkim, dużym rondlu na dużym ogniu. Stopniowo ubijaj polentę. Kontynuuj ubijanie, aż polenta zacznie gęstnieć, 2 do 3 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować, aż polenta jest bardzo gęsta i delikatna, mieszając często z płaskim dnem łyżką lub żaroodporną gumową szpatułką, aby zapobiec przyklejaniu lub pieczeniu, o 20 protokół. Zmiksuj kukurydzę w mini procesorze, aż powstanie Gruboziarnisty puree. Przecier kukurydziany wymieszać z polentą. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo

Składniki

1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaSOS Adobo, z chipotle chiles, opcjonalnieSOS Adobo, z chipotle chiles, opcjonalnie2Spód: okruszki z herbatników grahamagawa ciemnaagawa ciemna2largesdried ancho chiles, stemmed, seeded and cut or torn into piecesdried ancho chiles, stemmed, seeded and cut or torn into pieces57papryka habaneropakiet suszone New Mexico chiles (około 8), łodygi, wysiewane i cięte lub rozdarte na kawałkipakiet suszone New Mexico chiles (około 8), łodygi, wysiewane i cięte lub rozdarte na kawałki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowy (najlepiej ekologiczny)bulion wołowy (najlepiej ekologiczny)6trochę posiekanej cukiniiGrubo startej słodko-gorzkiej czekolady, np. LindtGrubo startej słodko-gorzkiej czekolady, np. Lindt425papryka habaneroczarna fasola, opłukana i osuszonaczarna fasola, opłukana i osuszona2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezamrożone ziarna kukurydzy, rozmrożonezamrożone ziarna kukurydzy, rozmrożone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepolenta (włoska mączka kukurydziana) lub zwykła mączka kukurydzianapolenta (włoska mączka kukurydziana) lub zwykła mączka kukurydziana1porcja startego parmezanuświeżo zmielony kminekświeżo zmielony kminek6Duże goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany6trochę posiekanej cukiniiPosiekana zielona cebulaPosiekana zielona cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokawa instant espressokawa instant espresso6trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna6trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka niskosolny (najlepiej ekologiczny)bulion z kurczaka niskosolny (najlepiej ekologiczny)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1porcja startego parmezanususzone Meksykańskie oreganosuszone Meksykańskie oregano1łyżka czerwony ocet winnyczerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana1kilogramymięsiste żeberka krótkie, z kościąmięsiste żeberka krótkie, z kością2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone6trochę posiekanej cukiniiDodatki, takie jak wapno, śmietana, posiekany gotowany boczek, posiekane czerwone i / lub zielone jalapenosDodatki, takie jak wapno, śmietana, posiekany gotowany boczek, posiekane czerwone i / lub zielone jalapenos

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Żeberka wołowe można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn