Królowa puddingów
Królowa puddingów może być tylko deserem, którego szukasz. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, dżem, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Rabarbar & imbir królowa puddingów, Zapiekanka Queen Pot Pie, oraz Queen ' s Puff.
Instrukcje
Masło 2 quart wysokiej jednostronne danie zapiekanki. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. zagotuj duży czajnik z wodą.
Mleko, masło, Skórka z cytryny i 1/4 szklanki cukru rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu. Stale mieszaj, aż mleko będzie gorące, ale nie gotuje się na wolnym ogniu, masło stopi się, a cukier się rozpuści.
Żółtka ubić w dużej misce, następnie powoli dodawać mleko, ubijając przez cały czas.
Rozłóż bułkę tartą równomiernie wewnątrz masłowego naczynia żaroodpornego, a następnie wlej mieszaninę mleka na bułkę tartą.
Umieścić zapiekankę na patelni do pieczenia, następnie dodać przegotowaną wodę, aż przejdzie do połowy boków zapiekanki.
Umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i gotować, aż krem jest ustawiony, ale nadal jiggles w centrum, o 25 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej. Po ustawieniu kremu równomiernie rozprowadzić dżem na wierzchu.
Używając miksera stojącego lub ręcznego, ubijaj białka, aż będą spienione. Kontynuuj ubijanie, dodając pozostałe 3/4 szklanki cukru. Kontynuuj bicie, aż białe utrzymają miękkie szczyty.
Używając Woreczka z ciastem lub małej szpatułki, rozprowadź bezę równomiernie na wierzchu kremu. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Gdy jest gotowy do podania, dostosuj stojak piekarnika do najniższej pozycji i rozgrzej brojlery do wysokiej. Grzać bezę na złoty kolor i podawać od razu.