Królik, marchew, Por i zielona fasola Ragoût

Królik, marchew, Por i zielona fasola Ragoût
Królik, marchew, Por i zielona fasola Ragoût może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 664 kalorie, 85g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 6,21 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz ziemniaki, masło, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Grzyby, biała fasola i Por Ragoût, Ragout z królika z Soppressatanem i Pappardelle, oraz Kaczka Confit z Ragoutem z Pora ziemniaczanego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W razie potrzeby usuń tłuszcz, nerki i wątrobę z królika. Królika osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WątrobaWątroba
Cały KrólikCały Królik
2
Rozgrzać olej i 1/2 łyżki masła w szerokim 6-litrowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, a następnie brązowy królik w 2 partiach, 2 do 3 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cały KrólikCały Królik
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Przenieść jako rumiane na talerz.
4
Dodaj wino do garnka i gotuj 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj bulion i deglaze garnek przez gotowanie, skrobanie się brązowe kawałki. Czosnek zmielić z tymiankiem i solą i wymieszać z bulionem z liściem laurowym i królikiem. Dusić, pod przykryciem, 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
Cały KrólikCały Królik
BulionBulion
Mięso MieloneMięso Mielone
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Podczas gdy królik gotuje, ćwiartka cebuli wzdłuż, pozostawiając wystarczająco dużo rdzenia nienaruszonego, aby utrzymać warstwy razem. Moczyć pory w dużej misce z wodą 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aby usunąć piasek i pozwalając piasek tonąć na dno miski. Wyciągnij pory z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Cały KrólikCały Królik
PorPor
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Cebulę, por, marchew i ziemniaki rozrzucić wokół królika i nadal gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż królik i warzywa będą miękkie, 40 do 50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
CebulaCebula
Cały KrólikCały Królik
PorPor
8
Kiedy Królik jest prawie gotowy, gotuj fasolę w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękka, 3 do 5 minut i odcedzaj w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
9
Fasolę mieszamy w ragout, a następnie przekładamy królika i warzywa łyżką szczelinową na głęboki talerz i utrzymujemy ciepło. Gotować płyn do gotowania, aż zmniejszy się do około 3/4 szklanki i ubijać w pozostałej 1/2 łyżki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
Cały KrólikCały Królik
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Na królika i warzywa polać sosem, a resztę podawać na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KrólikCały Królik
SOSSOS
11
Każda porcja około 421 kalorii i 13 gramów tłuszczu
12
Gourmet
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia39
Magazyn