Królik duszony z bób
Duszony królik z bób może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 5,47 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 1115 kalorii, 97g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, mąkę, marchew i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Duszony Królik, Królik duszony w Stout, oraz Królik marynowany i duszony.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym naczyniu żaroodpornym. Brąz królika partiami, a następnie przenieść na talerz.
Dodać boczek i smażyć na chrupiące. Zmniejsz ogień do niskiego, wrzuć warzywa i pot przez 15 minut, aż będzie miękki, ale nie brązowy.
Dodać mąkę i gotować przez kilka minut.
Ponownie zwiększyć ogień, wlać piwo i gotować na twardo, skrobając podstawę naczynia, aż dobrze się zmniejszy. Powrót królika do naczynia z ziołami, bulionem i przyprawami. Przykryć i bardzo delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny lub aż królik będzie naprawdę miękki i sos zgęstnieje. W razie potrzeby uzupełnij wodą.
Bób mieszamy przez gulasz 5 min przed podaniem.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec są doskonałym wyborem na gulasz. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Można spróbować Okrągłego stawu Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 90 dolarów za butelkę.
![Okrągły staw Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum)]()
Okrągły staw Kith i Kin Cabernet Sauvignon (Magnum)
Zachęcający i przystępny bukiet przygotowuje podniebienie aromatami wiśni, czerwonych jagód posypanych kakao i subtelnymi nutami przypraw. Napędzane czerwonymi owocami, elastyczne wejście dokucza jasnymi nutami świeżej wiśni i lukrecji, natychmiast prowadząc do ciemniejszych, mięsistych nut. Ten pełnowartościowy Cabernet pokazuje piękną równowagę owoców, kwasu, przypraw i taniny. Ziemiste nuty leśnej podłogi, ciemnej czekolady i szałwii pozostaną pełne, a jednocześnie niezwykle miękkie wykończenie.Mieszanka: 85% Cabernet Sauvignon, 10% Petit Verdot, 3% Malbec, 2% Petite Sirah