Kruszonka z jabłek i jeżyn
Kruszonka z jabłek i jeżyn to Wegetariańskie deser. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką wodę, jeżyny, mielony imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Blackberry & Apple Crumble, Apple & blackberry crumble, oraz Kruszonka z jeżyn i jabłek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w średnim rondlu; gotuj 10 minut na średnim ogniu lub aż jabłka będą miękkie.
Umieścić mieszankę jabłek w 8-calowym talerzu ciasta.
Posypać jeżyny mieszanką jabłkową.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę umieścić w średniej misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Dodać cukier granulowany i imbir; dobrze wymieszać.
Mieszankę mąki posypać owocami.
Piec w 350 przez 30 minut lub do bąbelków.
Broil crumble 1 minutę lub do lekko rumiane.