Kruche orzechy nerkowca kokosowego
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, Coconut Cashew Brittle może być super bezglutenowym i wegetariańskim przepisem na bazie lakto ovo, który warto wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 40 centów za porcję. Ten deser ma 212 kalorii, 2 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, łyżki stołowe, 1 szklankę masła, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt doskonały wynik łyżką wynoszący 21%. Kruche nerkowce, Kruche nerkowce i Kruche nerkowce są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Masło dwa 15-calowe. x 10 cali x 1-cal. patelnie z 1 łyżką masła każda; odłożyć na bok.
Połącz orzechy nerkowca i kokos na trzecim 15-calowym. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i 1/2 szklanki wody. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.
Dodaj pozostałe masło; gotować i mieszać, aż masło się rozpuści. Kontynuuj gotowanie, bez mieszania, aż termometr cukierniczy wskaże 300° (faza twardego pęknięcia).
W międzyczasie wymieszaj wanilię, sodę oczyszczoną i pozostałą wodę.
Zdejmij rondelek z ognia; dodać orzechy nerkowca i kokos.
Dodaj mieszaninę sody oczyszczonej; mieszaj, aż masa będzie jasna i piankowa. Szybko wylewamy na przygotowane blachy.
Rozprowadź za pomocą posmarowanej masłem metalowej szpatułki do 1/4 cala. grubość. Ostudzić przed połamaniem na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje najlepsze typy w przypadku Brittle. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.