Kruche Masło Cytrynowe Brązowe
Need a deser wegetariański? Lemon Brown Butter Shortbread może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 119 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz turbinado cukier, mąkę, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Toffi + kruche masło brązowe #25stoXmas, Kruche masło z ciemną czekoladą + sól morska, oraz Brązowy toffi toffi z czekoladowym Ganache.
Instrukcje
Lekko nasmaruj 9 1/2-calową karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem. Lub, jeśli nie masz patelni do tarty, ułóż 8-calową kwadratową patelnię z folią, pozostawiając zwis po dwóch przeciwnych stronach, dzięki czemu możesz podnieść kruche ciasto z patelni.
Roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu, a następnie gotować, aż ciała stałe mleka opadną na dno, zmienią kolor na złoty i pachną smacznie; uważaj, aby nie spalić masła.
Połącz brązowe masło z brązowym cukrem, wanilią, skórką i solą w średniej misce.
Dodać mąkę i wymieszać do momentu włączenia.
Ciasto równomiernie rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Odstawić na 2 godziny lub najlepiej na noc. (Nie przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Pieczemy kruche pieczywo przez 45 minut.
Wyjmij patelnię z piekarnika, ale pozostaw piekarnik włączony. Lekko posypać powierzchnię kruchego ciasta cukrem.
Bardzo ostrożnie usuń boki patelni. Lub ostrożnie wyjąć kruche ciasto z patelni za pomocą folii jako zawiesia. Użyj bardzo ostrego cienkiego noża, aby pociąć go na 12 klinów lub 9 kwadratów. Ostrożnie umieść plastry lekko od siebie na blasze wyłożonej pergaminem i włóż je do piekarnika na 15 minut, aby lekko toastować. Schłodzić na stojaku z drutu.