Kruche Ciasteczka Cytrynowe

Kruche Ciasteczka Cytrynowe
Kruche ciasteczka cytrynowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 4G tłuszczu i w sumie 77 kalorii. Ten przepis służy 24. Za 11 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 8 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką zmieloną gałkę muszkatołową, cukier cukierniczy, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżką wynik 8%, to danie można poprawić. Podobne przepisy to Kruche ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym {hołd dla cioci Roxanne}, Kruche ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym {hołd dla cioci Roxanne}, oraz Kruche Ciasteczka Cytrynowe.

Instrukcje

1
W małej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste. Ubij skórkę z cytryny i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połącz mąkę, skrobię kukurydzianą, gałkę muszkatołową i sól; stopniowo dodawaj do śmietany i dobrze wymieszaj. (Ciasto będzie kruche.) Uformuj w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
3
Na lekko posypanej mąką powierzchni dociśnij ciasto do 1/2 cala. grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
Pokrój posypaną mąką 1-calową. karbowany foremka do ciastek; umieść 1 w. osobno na niesmażonych blachach do pieczenia. Nakłuć ciasteczka widelcem. W razie potrzeby przełóż skrawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Foremka Do CiastekForemka Do Ciastek
5
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do twardości. Ostudzić przez 2 minuty przed ostrożnym wyjęciem do rusztów, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Połącz cukier cukierniczy i sok z cytryny; skrop ciasteczka. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pliki CookiePliki Cookie

Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco

Kremowa Sherry, Madera i Prosecco to świetny wybór na kruche ciasteczka. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. Jednym z win, które można spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise ( Magnum). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 160 dolarów.
Taittinger Brut La Francaise (Magnum)
Taittinger Brut La Francaise (Magnum)
Ten szampan jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia0
Magazyn