Krokiety Ziemniaczane O Smaku Limonkowym (Bondy)
Krokiety ziemniaczane o smaku limonki (Bondas) mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz miąższ tamaryndowca, chili cayenne, nasiona gorczycy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Mini Key Serniki O Smaku Limonkowym, Mini Key Serniki O Smaku Limonkowym, oraz Zapiekanka Dauphinois o Smaku szałwiowym z ziemniakami, słodkimi ziemniakami i P dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, ziemniaki mash; odstawić. W 6-calowej patelni, rozgrzać 1 łyżka oleju i nasion gorczycy na średnim ogniu. Gdy nasiona zaczyna pop, patelnia przykryć i czekać, aż popping zatrzymuje.
Dodać 2 łyżki czarnej soczewicy; stir-smażyć około 30 sekund lub aż złoty kolor brązowy; zdjąć z ognia. Wymieszać 1 łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki kurkumy, sok z limonki, karhi, kolendra i 2 do 3 chiles.
Dodaj do ziemniaków; dobrze wymieszaj. Kształt na osiemnaście 1 1/2-calowe kulki; odstawić.
Aby zrobić mąkę z fasoli garbanzo (bésan), umieść suszone fasole garbanzo w młynku do przypraw lub kawy; zmiel, aż będzie wyglądać jak grubo zmielony czarny pieprz. Przesiać przez sitko o drobnych oczkach lub Przesiewacz mąki. Większe ziarna pozostawione w sitku mogą być ponownie przetwarzane. Nie używaj miksera lub robota kuchennego, ponieważ nie zmieli fasoli na drobną konsystencję.
Aby ciasto, w średniej misce, wymieszać mąkę fasolową garbanzo, 1/2 łyżeczki soli, sody oczyszczonej i 1/4 łyżeczki kurkumy. Ubić w 1/2 szklanki wody, za pomocą trzepaczki drucianej, aby uzyskać gładkie, naleśnikowe ciasto (w razie potrzeby dodać dodatkową wodę).
W wok lub holenderski piekarnik, rozgrzać olej (2 do 3 cale głębokości) piekarnik na średnim ogniu, aż termometr włożony w oleju czyta 177°. Dip do 8 kulek ziemniaczanych do ciasta do powlekania; ostrożnie umieścić w gorącym oleju. Smażyć od 5 do 7 minut, od czasu do czasu obracając, aż do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych. Powtórz z pozostałymi kulkami ziemniaczanymi.
Aby rozdrobniony świeży kokosowy, dokładnie spłukać kokosa, aby usunąć kurz lub brud z powłoki; pat suche. Przebij Oczy szpikulcem do lodu lub solidnym szpikulcem.
Spuścić płyn do pojemnika. (Płyn jest pyszny do picia i może być przechowywany w lodówce w zakrytym pojemniku do 24 godzin.) Stuknij mocno kokosa młotkiem lub ciężkim młotkiem do mięsa. Zwykle rozdziela się wzdłuż. Ostrze tępego lub okrągłego noża między białym mięsem a twardą skorupą. Wepchnij nóż w skorupę z dala od siebie, a po skręceniu nadgarstka mięso powinno wyskoczyć. Obierz cienką, ciemnobrązową skórę z białego mięsa kokosowego, używając noża do parowania lub obieraczki do warzyw. Mięso kokosowe rozdrobnić w robocie kuchennym lub na dużych otworach czterostronnej tarki. Jeden średni kokos daje 2 do 3 filiżanki rozdrobnione kokos; użyj 1 filiżanka do tego przepisu.
Aby chutney, w blenderze, miejsce 1 Puchar rozdrobnione kokos, 3/4 szklanki wody, 1 łyżka kolendry, tamaryndowca miąższ, 1/2 łyżeczki soli i 2 do 3 chiles. Przykryć i zmiksować na średniej prędkości, aż będzie gładka.
Przenieść do małej miski; odstawić. (Chutney zgęstnieje na stojąco; jeśli staje się zbyt gęsty, mieszaj z dodatkową wodą, aż osiągnie pożądaną konsystencję.)
W 6-calowej patelni, olej ciepła i nasion gorczycy na średnim ogniu. Gdy nasiona zaczyna pop, patelnia przykryć i czekać, aż popping zatrzymuje.
Dodać 1 łyżkę soczewicy; stir-smażyć około 30 sekund lub aż soczewica są złotobrązowe.
Wlać gorącą mieszaninę oleju na chutney; dobrze wymieszać.
Krokiety podawać gładkie lub z chutney. Chutney można przechowywać, szczelnie przykryty, w lodówce do 1 tygodnia.