Krokiety Z Tuńczyka Smażone Na Patelni
Krokiety z tuńczyka smażone na patelni to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 303 kalorie, 13g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka cebuli, marchew, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krokiety Z Tuńczykiem, Krokiety Z Tuńczykiem, oraz Krokiety Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić mały garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj posiekaną marchewkę i korzeń selera i gotować na dużym ogniu, aż tylko miękkie, 4 do 5 protokół.
Odcedzić i ostudzić pod bieżącą wodą; ponownie spuścić.
Warzywa przełożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i osuszyć.
Masło rozpuścić w dużym rondlu.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać 2/3 szklanki mąki i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Przenieść pastę do dużej żaroodpornej miski i powoli ubijać w mleku, tworząc gładką zawiesinę. Powrót mieszaninę do rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż bulgotanie i bardzo grube, o 6 protokół.
Dodaj tuńczyka do białego sosu wraz z marchew, korzeń selera, sól i pieprz. Zeskrobać mieszaninę krokietów do lekko naoliwionej średniej miski i przechowywać w lodówce, aż schłodzone i twarde, co najmniej 4 godziny, lub najlepiej przez noc.
Rozłóż pozostałe 1 1/3 szklanki mąki w płytkiej misce lub talerzu ciasta.
Umieść jajka i bułkę tartą w 2 płytkich misek lub talerzy ciasta. Używając 2 łyżek, uformuj lekko zaokrąglone łyżki mieszanki krokietów na Owalne paszteciki i upuść je, 3 lub 4 na raz, do mąki. Krokiety obrócić, aby delikatnie obłożyć mąką, następnie zanurzyć w jajkach i obłożyć bułką tartą. Powrót krokiety do jaj, a następnie bułkę tartą, aby dać im lekką drugą powłokę.
Gotowe krokiety przełożyć na blachę wyłożoną papierem woskowym i kontynuować formowanie i powlekanie pozostałych krokietów. Luźno przykryć papierem woskowym i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 30 minut.
Ciepło 1 cal oleju roślinnego w dużej głębokiej patelni, aż migotanie. Pracując partiami, gotować krokiety na umiarkowanie wysokim ogniu, aż złoty i chrupiące, obracając często, o 2 protokół; obniżyć ogień, jeśli brązowieją zbyt szybko. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść krokiety do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah