Krokiety ryżowo-Szynkowe z sosem pomidorowym
Krokiety z ryżem i szynką z sosem pomidorowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jeśli masz olej roślinny, panko, serek śmietankowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Krokiety Risotto nadziewane serem z sosem pomidorowym, Krokiety Ryżowe, oraz Krokiety Ryżowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 4 składniki w dużej misce do wymieszania; doprawić solą i pieprzem do smaku. Lekko ubić 1 jajko i delikatnie wymieszać z mieszanką ryżu, aż do wymieszania. Wymieszać mleko i pozostałe jajko w małej misce do wymieszania; umieścić bułkę tartą w płytkiej misce.
Formuj mieszankę ryżu na 1-calowe kulki, używając mokrych rąk. Kulki zanurzyć w mieszaninie jaj i zwinąć w bułce tartej, wytrząsając nadmiar.
Wlać olej na głębokość 1 1/2 cala do holenderskiego piekarnika; podgrzać na średnim ogniu do 34
Krokiety smażyć, partiami, 4 do 5 minut lub do złotego koloru.
Przełożyć na bezpieczny dla piekarnika talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i ogrzać w piekarniku 225.
Krokiety podawać z ciepłym sosem pomidorowym.