Krojony stek Stroganoff w sałatce z francuskiego chleba i koperku
Przepis na Stek Stroganoff w plasterkach w sałatce z francuskiego chleba i przyprawy koperkowej można przygotować w około 20 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,66 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 47 g białka , 44 g tłuszczu i łącznie 827 kalorii . Jest to dość drogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką chrupiącą bagietkę, oliwę z oliwek, świeży koperek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 65% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także : kanapkę z rogalikiem i stekem z francuskiej cebuli , sałatkę ze stekiem i sałatkę grecką ze stekiem. Chleb francuski z jajkami na miękko i fetą .
Instrukcje
Rukiew wodną posiekaj i zachowaj.
Bagietkę pokroić na 4 części i podzielić, ale nie rozdzielać.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim lub średnim ogniu z 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i masłem.
Pokrojone mięso osuszyć. Mięso doprawić solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Strząśnij nadmiar i dodaj na bardzo gorącą patelnię. Cebulę zetrzeć bezpośrednio na mięso. Gotuj mięso przez 5 do 6 minut, od czasu do czasu obracając.
Do garnka wlać bulion i gotować do zgęstnienia przez 1 minutę, dodać śmietanę, łyżkę soku z cytryny i koperek. Sos doprawiamy pieprzem.
Zdjąć z ognia. Mięso układamy w pokrojoną bagietkę i posypujemy rzeżuchą.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Organiczny Pinot Noir Stoltz z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Stoltz Organiczne Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się dzięki głębokiemu, bogatemu kolorowi i kwiatowemu aromatowi, co stanowi organiczne wino Columbia Gorge Pinot noir. Wszystko po to, aby wino to albo powitało lata starzenia, albo wypiło się je na miejscu.