Krewetkowy Kuskus z bulionem z owoców morza może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz squash, papryka, cukinia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Spróbuj Rosół Z Owoców Morza, Kuskus sycylijski z bulionem rybnym (cuscus con brodo di pesce), oraz Pikantny Kuskus Z Owocami Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Obierz krewetki, rezerwując muszle i odstaw krewetki na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
1 łyżeczkę masła rozpuścić w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
4
Dodaj pomidora, wodę, wino i pastę pomidorową; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Połowę bulionu z owoców morza umieścić w blenderze i przetworzyć do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedzić puree z owoców morza przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Powtórz proces z pozostałym bulionem z owoców morza.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.