Krewetkowe Roladki Jajeczne

Shrimpylicious Egg Rolls wymaga około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Z tego przepisu składają się 3 porcje zawierające 597 kalorii, 28 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 2,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup opakowania po bułkach jajecznych, gotowe do spożycia krewetki, szalotki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i pescatariańską. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 80%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Shrimpylicious Egg Rolls, Kalkutan Egg Rolls – Jak zrobić Kalkuta Style Egg Rolls lub Wraps oraz Becon Egg and Cheese Rolls Egg Rolls.
Instrukcje
Ciasto szyfonowe: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Spryskaj blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania i wyłóż papierem pergaminowym.
Do dużej miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia.
Dodaj 1 szklankę cukru i sól i wymieszaj, aby połączyć.
W osobnej misce wymieszaj olej, żółtka, 1/3 szklanki wody, ekstrakt migdałowy i skórkę cytrynową. Zrób wgłębienie w środku mąki, dodaj mokrą mieszaninę, a następnie szybko wymieszaj, aż masa będzie bardzo gładka, około 1 minuty.
Białka umieścić w dużej misce do miksowania. Używając miksera wyposażonego w końcówkę do ubijania, ubijaj na średnich obrotach, aż powstanie piana.
Dodaj krem z kamienia nazębnego i ubijaj na średnio-wysokiej prędkości, aż białka utrzymają miękką pianę. Powoli dodawaj pozostałe 3 łyżki cukru i ubijaj na średniej prędkości, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Za pomocą gumowej szpatułki nałóż około 1/3 białek na ciasto i delikatnie wymieszaj, aby rozjaśnić ciasto. Delikatnie dodaj pozostałe białka, tylko do połączenia.
Ciasto wlać do przygotowanej formy, wygładzić wierzch za pomocą szpatułki.
Piec, aż będzie gotowy w dotyku, od 20 do 30 minut.
Na syrop kawowy: W rondlu dodaj zaparzoną kawę i cukier i postaw na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i ostudzić.
Do dużej miski włóż serek śmietankowy, gęstą śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
Mieszaj, aż dobrze się połączy.
Bita śmietana: W misce miksującej ubić śmietanę z cukrem na jasną i puszystą masę.
Wytnij pojedyncze ciasta za pomocą dużych 3-calowych foremek do ciastek.
Każdą warstwę ciasta posmaruj syropem kawowym. Ułóż od 2 do 3 ciastek jeden na drugim i włóż nadzienie tiramisu pomiędzy każdą warstwę.
Udekoruj posypką niesłodzonego kakao w proszku i posypką cukru pudru, wiórkami czekolady lub kawałkami czekolady i słodzoną bitą śmietaną.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione dania z krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki)]()
Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki)
#17 Wine Spectator Top 100 2016 To żywe wino wita nas delikatnym zapachem jaśminu, wiciokrzewu i kwiatów wiśni, wraz z krwistą pomarańczą i skórką limonki. Intrygujących wymiarów dodają dojrzała biała brzoskwinia, nektarynka, jabłko Pink Lady i azjatycka gruszka. Prażona brioszka, herbata z orzechów laskowych i hibiskusa dodatkowo podkreślają jej elegancki charakter. Podniebienie jest wzmocnionym odzwierciedleniem aromatu, przepełnionego większą ilością cytrusów i owoców pestkowych i ukazującym odrobinę mineralności mokrej kamienia, która rozwinie się z czasem. Długie, warstwowe wykończenie następuje z nutą słodkiego różowego grejpfruta.