Krewetki Ze Świeżą Bazylią, Po Tajsku
Krewetki ze świeżą bazylią, styl tajski to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, sos rybny, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Krewetki bazyliowe po tajsku z ryżem Bazyliowo-kokosowym, Kurczak Z Bazylią-Po Tajsku, oraz Tajski rosół z bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem sos rybny, wodę, sos sojowy i cukier w małej misce i odstawić. Przygotuj pozostałe składniki, abyś mógł je szybko dodać, gdy będą potrzebne.
Umieść patelnię żeliwną 10-12 cali na średnim ogniu, aż stanie się bardzo gorąca, około 30 sekund.
Dodać olej i obrócić, aby równomiernie pokryć patelnię.
Dodaj krewetki w jednej warstwie i pozostawić je do gotowania na jednej stronie, niezakłócony, aż ich krawędzie kolei jasny róż. Wrzucić dobrze i włączyć wszystkie krewetki gotowane stronie się tak druga strona może gotować, niezakłócony, przez 15 sekund.
Dodaj cebulę i czosnek i dobrze wrzucić. Gotować 1 minuta, rzucając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i staje się pachnące i błyszczące; kontynuować rzucanie tak więdnie i zmiękcza, ale nie pali.Wymieszać mieszankę sosu rybnego, aby upewnić się, że cukier jest rozpuszczony i wlać go na brzegach patelni. Wrzucić dobrze do sezonu krewetki z sosem, a następnie niech gotować, niezakłócony, tylko do krewetki są gotowane przez i sos jest bulgotanie.,
Dodaj zieloną cebulę, kolendra i chile i wrzucić dobrze.
Dodaj bazylii na patelni i wrzucić dobrze. Gotować 10 sekund i wlać na półmisek służący wystarczająco głęboko, aby pomieścić trochę sosu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.