Krewetki zapiekane z sosem Romesco, kremową kaszą i zieleniną

Krewetki zapiekane z sosem Romesco, kremową kaszą i zieleniną
Krewetki zapiekane z sosem Romesco, kremową kaszą i zieleniną to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1813 kalorii, 43g białka, oraz 106g tłuszczu każdy. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser havarti, wino, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pikantne krewetki Romesco z szybkim i łatwym serowym kaszą, Steki zapiekane z sosem Romesco, oraz Penne z kremowym pomidorowym sosem do wódki i smażonymi krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułożyć rondel na dużym ogniu z wywarem z kurczaka, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, dodać kaszę i wymieszać trzepaczką. Gdy kasza się na wolnym ogniu, dodać śmietanę, ponownie zmniejszyć ogień do niskiej, i nadal gotować, aż kasza po prostu zacząć zagęszczać, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Dodać ser do kaszy, posmakować przyprawy, wyłączyć ogień i pozwolić serowi stopić się w kaszy. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki. W razie potrzeby posolić i doprawić solą. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Dla zieleni: w średniej patelni na średnim ogniu, rozgrzać olej i podsmażyć zieleninę musztardową, aż zacznie więdnąć, o 1 minutę. Mieszać w płatki chile i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ZieloniZieloni
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj Czas i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować, aż warzywa będą po prostu miękkie, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1
Rozgrzać patelnię saute na średnim ogniu i dodać 1 łyżkę masła, umożliwiając stopienie masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przyprawić krewetki solą i pieprzem, a następnie dodać do patelni. Mieszać krewetki podczas gotowania. Gotować do jasnoczerwonego, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Gdy krewetki są gotowane, dodać wino do deglaze patelni, pozwalając wino na wolnym ogniu przez 1 minutę, aż zmniejszona.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyłączyć ogień i dodać 2 do 3 łyżki sosu Romesco, mieszając w płaszcz krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Dodać pozostałe 1/2 łyżki masła, aby zakończyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Aby talerz, łyżka kaszy na talerzu, top z zielenią musztardy, a top z krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
7
Zmielić migdały w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, ale nie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Dodać chleb, ocet, pomidory, papryka, czosnek, i papryka do procesora i zmielić razem krótko, aż równomiernie puree. Przy włączonym silniku powoli dodawać oliwę z oliwek, aż sos zgęstnieje. Smak i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia56
Magazyn