Krewetki zapiekane z sosem Romesco, kremową kaszą i zieleniną

Krewetki zapiekane z sosem Romesco, kremową kaszą i zieleniną
Krewetki zapiekane z sosem Romesco, kremową kaszą i zieleniną to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1813 kalorii, 43g białka, oraz 106g tłuszczu każdy. Na 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser havarti, wino, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pikantne krewetki Romesco z szybkim i łatwym serowym kaszą, Steki zapiekane z sosem Romesco, oraz Penne z kremowym pomidorowym sosem do wódki i smażonymi krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułożyć rondel na dużym ogniu z wywarem z kurczaka, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, dodać kaszę i wymieszać trzepaczką. Gdy kasza się na wolnym ogniu, dodać śmietanę, ponownie zmniejszyć ogień do niskiej, i nadal gotować, aż kasza po prostu zacząć zagęszczać, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Dodać ser do kaszy, posmakować przyprawy, wyłączyć ogień i pozwolić serowi stopić się w kaszy. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki. W razie potrzeby posolić i doprawić solą. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Dla zieleni: w średniej patelni na średnim ogniu, rozgrzać olej i podsmażyć zieleninę musztardową, aż zacznie więdnąć, o 1 minutę. Mieszać w płatki chile i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
ZieloniZieloni
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj Czas i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Gotować, aż warzywa będą po prostu miękkie, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1
Rozgrzać patelnię saute na średnim ogniu i dodać 1 łyżkę masła, umożliwiając stopienie masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Przyprawić krewetki solą i pieprzem, a następnie dodać do patelni. Mieszać krewetki podczas gotowania. Gotować do jasnoczerwonego, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Gdy krewetki są gotowane, dodać wino do deglaze patelni, pozwalając wino na wolnym ogniu przez 1 minutę, aż zmniejszona.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Wyłączyć ogień i dodać 2 do 3 łyżki sosu Romesco, mieszając w płaszcz krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Dodać pozostałe 1/2 łyżki masła, aby zakończyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6
Aby talerz, łyżka kaszy na talerzu, top z zielenią musztardy, a top z krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
7
Zmielić migdały w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, ale nie puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
8
Dodać chleb, ocet, pomidory, papryka, czosnek, i papryka do procesora i zmielić razem krótko, aż równomiernie puree. Przy włączonym silniku powoli dodawać oliwę z oliwek, aż sos zgęstnieje. Smak i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia56
Magazyn